Nieuw in Rheden: Floorball voor kinderen

Foto: Floorball

RHEDEN – Floorball is snel, veilig en leuk. Voor meisjes en jongens van 6 tot en met 8 jaar start in januari een introductiecursus. Wil je kennis maken met dit spel, geef je dan snel op.

  • vrijdag, 15-16 uur
  • 11 januari – 1 maart 2019
  • in sporthal de Hangmat (Rheden)
  • kosten 10 euro
  • opgeven: [email protected]

Floorball ofwel unihockey

Floorball – ook wel unihockey genoemd – is een combinatie van binnenhockey en ijshockey. Net als hockey speel je het in een zaal, op schoenen. En net als bij ijshockey heb je een boarding rond het veld en mag je beide kanten van de stick gebruiken. Doordat de bal niet gauw uit gaat en er maar weinig regels zijn, hebben kleine kinderen snel plezier in dit spelletje. De sticks en van plastic en de bal is heel licht. Dat maakt de sport veilig.

Oorsprong

Floorball kent haar oorsprong in de ijshockeylanden. Zweden, Finland, Zwitserland en TsjechiĆ« zijn de grote floorball-landen, waar de sport tot de top 5 populairste sporten behoort en waar ook op professioneel niveau wordt gespeeld. In Nederland zijn er zo’n dertig verenigingen met inmiddels meer dan 1000 leden en een competitie voor dames, heren, mixed en jeugd. Uit onze regio doen teams uit Rhenen en Nijmegen aan de jeugdcompetitie mee.

Training

De training is in handen van Eva Oosterwegel. Zij speelt de sport sinds 2001 en kan zich geen mooiere sport bedenken. “Het spelletje gaat lekker snel. En wat ook van belang is: de fijne, sportieve sfeer op het veld en langs de lijn.”

Meedoen?

Wil je meedoen, geef je dan uiterlijk 15 december op door een mail te sturen aan [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden