Vader en zoon Pot scoren goud op US Open judo 2019

Foto: Judoschool Pot

RHEDEN/DIEREN – Aan het einde van het judoseizoen is Daan Pot met zijn vader, Daniel Pot, afgereisd naar Amerika om daar beiden deel te nemen aan de US Open Judo 2019.

Daan Pot, bezig met een indrukwekkende zegereeks in Europa, laat zich trainen en begeleiden door zijn vader, eigenaar van Judoschool Pot te Zutphen maar Daniel geeft ook judolessen in Rheden en Dieren.

De deelnemers van de US Open waren erg sterk en lieten een andere stijl van judo zien, maar met zijn traditionele stijl, internationale ervaring en vechtlust vocht Daan zich een weg naar de finale. Na een lange dag wist Daan Pot zijn focus te behouden en haalde gedisciplineerd het goud binnen. Een dag later mocht zijn vader laten zien uit welk hout hij gesneden was en kon hij aan zijn zoon demonstreren hoe het moet. In de klasse boven de dertig jaar ontmoette hij na drie winstpartijen uiteindelijk de kampioen van vorig jaar, maar deze werd binnen een minuut al verslagen. Na het toernooi hebben beide nog deelgenomen aan een driedaagse trainingsstage.

Bij aanvang van het nieuwe schooljaar begint ook het nieuwe judoseizoen. Voor Daan Pot staan er binnenkort weer enkele internationale toernooien op het programma. In oktober staat Baku in Azerbeidzjan op het programma.

Ben jij geïnteresseerd in judo? Kom dan vrijblijvend een aantal keren gratis meedoen in Rheden en/of Dieren.

Kijk voor meer informatie op: http://judoschoolpot.nl/.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen