Eerste Oudledentoernooi TTV Slagvaardig

Foto: TTV Slagvaardig

RHEDEN – Vrijdag 6 september organiseerde slagvaardig voor de eerste keer het oudledentoernooi. Om half 8 in de ochtend werd er begonnen. Als iedereen kon dan was er een hele mooie opkomst mogelijk, maar door werk, tafeltennis in oost, een familiedag, en nog veel meer oorzaken bleef het bij 11 spelers.

De deelnemers werden verdeeld over 2 poules. Oud eerste team speler Reginald en Entac ster Steven streden met het eerste team in de A-poule. Routinier Werner Abeleven kreeg rust om lichamelijk top-fit te kunnen verschijnen op de clubkampioenschappen, hij was dit jaar op tijd.

Leon, Bert, Jesper, Wim, Hans en Clémens streden in de B-poule. Dit leverde zeer leuke potten op. Waar Clémens koel bleef in zijn trainingspak wisten de andere spelers weer wat zweten was. Voor sommige spelers was het weer even wennen zeker met een onbekend batje, een bal van plastic, en een game tot de 11 punten. Jesper speelde zeer aanvallend alsof hij zo uit een landelijke jeugdwedstrijd kwam: omlopen, aanvallen, spinnen, het zat er allemaal nog in, helaas was hij nog niet slagvaardig genoeg. Op de achtergrond stond de tv aan en kwam Nederland achter, ondanks de achterstand werd er in de zaal gestreden.

De spelers uit het eerste kweekten weer het nodige wedstrijdritme, Reginald deed leuk mee en was af en toe verrassend snel, ondanks de leuke potten wist de viking niet te winnen. Remco liet zien dat hij nog steeds met de week beter wordt en bleef ongeslagen. Ook Bert wist al zijn wedstrijden te winnen. Na de poule wedstrijden was iedereen toch wel vermoeid. De laatste 20 minuten van Duitsland-Nederland werd gekeken onder het genot van een biertje. Na de prachtige comeback van de oranjehelden kreeg iedereen weer een boost.

Door de fanatiekelingen  werd er na de prachtige overwinning nog gedubbeld. De toernooidirecteur had namelijk nog twee prijzen te verdelen. De sterkste speler uit poule A werd aan de minste speler uit poule B gekoppeld. Zo werd Remco aan Hans gekoppeld en Steven aan Reginald. In deze halve finale waren Reginald en Steven te sterk. In de andere finale rekenden Clémens en Rik op sluwe wijze af met Leon en Jefry. In de finale kwamen zij ondanks een aantal prachtige rally’s te kort tegen Steven en Reginald. Deze oudleden gingen er dan ook met de prijzen vandoor. Na de 3e helft kwam er een einde aan een geslaagde eerste editie van het oudledentoernooi.

De organisatie hoopt hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Hopelijk zullen er dan nog meer oudleden mee doen. Ook op het oliebollentoernooi begin januari 2020 is natuurlijk iedereen welkom.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden