Welke sporten kun je allemaal met een beperking doen?

Foto: Uniek Sporten

REGIO – Als je een beperking hebt vraag je je misschien af welke sporten jij zou kunnen doen. Nou heb je even! Als je op zoek gaat zul je snel merken dat voor jou heel veel unieke sporten bestaan.

Welke sport bij jou past is natuurlijk afhankelijk van wat jij leuk vindt in een sport en wat jouw beperking is. Het is bij jouw zoektocht vooral belangrijk dat je uitgaat van je mogelijkheden. Dan zul je zien dat je veel meer kunt!

Maak keuzes

Als voor jou gezelligheid belangrijk is bij het sporten dan kun je bij je sportkeuze al gericht naar teamsporten kijken, zoals rolstoelbasketbal bij de Rhedense Rollers of voetbal bij SC Rheden. Sport je liever alleen dan kun je denken aan individuele sporten als rolstoeltennis bij TV Beekhuizen of bootcamp bij I am Sports. Trouwens: veel van die sporten kun je ook samen doen!

Ben jij een echt buitenmens?

Dan zul je zeker extra plezier beleven aan een buitensport. Bij wandelen met Slow Sports NL in Velp/Rheden of Wolfheze kun je van de natuur genieten terwijl je aan het bewegen bent. Sport jij liever warm en droog dan kun je in de vele sporthallen of fitnesscentra terecht voor jouw favoriete sport.
Daarnaast kan sport voor jou een manier zijn om te ontspannen en heerlijk tot rust te komen. Denk dan aan Tai Chi in Velp of Qiqong in Doesburg. Het kan ook dat je wat extremers zoekt in bijvoorbeeld een vechtsport als judo bij I Am Sports of Judokwai in Giesbeek. Dat kan gewoon! Of wat dacht je van zeilen bij watersportvereniging Giesbeek!

Sport zoeken

Heb je zo al een idee van wat je kan doen in de omgeving? Of juist nog helemaal niet? Ga dan naar de Sport-zoek-functie op www.unieksporten.nl. Dat is een heel handig hulpmiddel om je te helpen om jouw sport te vinden. Je kan de Sportzoeker gebruiken als je al weet welke sport je wil gaan doen, maar je kan ook met een aantal vragen tot een keuze komen. Door de vragen van de Sportkeuze hulp te doorlopen kom je vanzelf op jouw ideale sport uit. En dan kun je het gelijk gaan proberen natuurlijk!

Hulp inschakelen

Je kunt ook de hulp inschakelen van de coördinatoren van Uniek Sporten. Via een mailtje naar [email protected] kijken we samen naar jouw wensen en de mogelijkheden die je hebt met sporten. Ga dus aan de slag en zorg ervoor dat je 2019 sportief afsluit!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0