Survivalrun titel voor Joey Bakker

ARNHEM – Arnhemmer Joey Bakker is in zijn leeftijdscategorie Nationaal Kampioen Survivalrun 2012-2013 geworden. Zondag 23 juni vonden in Harreveld de finalewedstrijden plaats.

In een Survivalrun strijden de deelnemers tegen de elementen (water, kou, wind etc) in een natuurlijk terrein, waarin hardlopend een parcours wordt afgelegd met natuurlijke en opgebouwde hindernissen.  Hierbij is onder meer kracht, uithoudingsvermogen, techniek, souplesse en doorzettingsvermogen van groot belang. Hoewel de sport relatief onbekend is, schrijven zich per wedstrijd zo’n 1000 deelnemers in van jong tot oud. In de verschillende leeftijdscategorieën vinden gedurende het seizoen tussen de tien en twintig wedstrijden plaats door het hele land.
Overtuigend kampioen
De in Velp geboren, maar in Arnhem woonachtige, Joey Bakker (17 jaar) doet al zes jaar mee aan wedstrijden. Dat zijn talent niet onopgemerkt is gebleven blijkt uit de nominatie voor Sportman Arnhem 2012 in het afgelopen jaar. Deze titel wist hij niet te verzilveren, maar hij won wel de Publieksprijs. Bakker werd overtuigend kampioen in zijn leeftijdsklasse, 15-17 jaar. 
Van de 14 wedstrijden won hij er maar liefst 12. “Het is iedere wedstrijd tot het gaatje”, vertelt de enthousiaste kampioen, ”het kampioenschap kon ik niet meer ontlopen, maar ik wilde deze finale wel graag winnen. Mijn directe tegenstander maakte me het erg lastig, waardoor dit één van de zwaarste wedstrijden van het seizoen werd”. Bakker won de wedstrijd met een minuutje voorsprong, in de Survivalrun een minimaal verschil. Het is de tweede nationale titel op rij voor de Arnhemmer. “Ik mag nog een jaar mee in deze groep en wil heel graag die wisselbeker winnen. Dan moet ik volgend jaar weer de titel binnenhalen en dat gaat niet makkelijk worden”, aldus Bakker.

Survival Arnhem
Joey Bakker maakt deel uit van SurvivalArnhem.nl. In en rond Arnhem trainen zij de Survivalrun en organiseren ook recreatieve wedstrijdjes, onder meer in Park Sonsbeek. 
De wedstrijden in Harreveld waren de afsluiting van het seizoen 2012-2013. In september starten de wedstrijden voor het nieuwe seizoen. Op 6 oktober strijdt Bakker voor het Nederlands Kampioenschap in Leeuwarden.
Klik HIER voor meer informatie over Joey Bakker, via deze link vindt u veel foto’s over Survivalrun gemaakt door de vader van Joey, Kees Bakker, enthousiast fotograaf van Survivalrun.
Enthousiast geworden over de Survivalrun? Kijk voor meer informatie op: www.survivalarnhem.nl of www.survivalbond.nl  
Klik op de foto voor een korte impressie in Harreveld, zondag 23 juni.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen