Arvevo wint in Ede en Arnhem

ARNHEM/VELP – Afgelopen zaterdag 15 oktober werd door bijna alle teams van Volleybalvereniging Arvevo een competitieronde afgewerkt. In Wageningen wisten de teams niet te winnen, maar in Ede, Arnhem, Harderwijk en Dronten werd overwegend gewonnen.

Jeugd

De meisjes van MA1 en MC1 speelden haar wedstrijden bij Tweevv in Ede. MA1 pakte 1 puntje mee uit Ede, terwijl MC1 de volle winst behaalden met veelzeggende cijfers: 46-110, goed voor 5 punten. MC1 staat hiermee in de top van hun klasse, het jonge MA1 staat nog in de onderste regionen.

De jongens speelden een derby tegen Volvera JC1 uit Arnhem. Na de eerste twee sets te hebben verloren (25-19 en 30-28) herpakten ze zich vanaf de derde set: 21-25, 20-25 en 12-15, zodat de eerste seizoenswinst, en een plek in de middenmoot, werd veiliggesteld.

Het CMV-team had een vrij weekend.

Dames

De dames D2, D4 en D6 speelden net als de meisjes tegen Tweevv in Ede. Zowel D2 als D4 wisten hun wedstrijden om te zetten in de volle winst: tweemaal 0-4. Hiermee verstevigde D2 haar toppositie in de competitie, D4 speelt in de subtop.

D6 had wat meer moeite in Ede en verloor haar partij met 3-2. Na winst in de eerste set, verlies in de tweede en derde set werd de vierde set weer gewonnen. In de spannende vijfde set bleek Tweevv D5 net te sterk: 15-12. Ondanks het verlies gingen er toch 2 punten mee naar Arnhem en vinden we D6 terug in de middenmoot.

Dames 3 speelde haar wedstrijd in Wageningen en sleepte daar 1 punt weg. Met nog een inhaalwedstrijd voor de boeg is de vijfde plaats nog in zicht, ondanks de lage klassering.

Dames 1 toog naar de Flevopolder, in Dronten wachtte Libero ’99 D1 als tegenstander. Na 18-25 en 12-25 in de eerste en tweede set, werd met een benauwde 23-25 in de derde set de winst veilig gesteld. De vierde set bleef in Dronten: 25-19. Met deze uitslag is dit weekend de 2e plaats in de ranglijst bereikt.

Dames 5 speelt maandag 17 oktober haar wedstrijd.

Heren

Heren 3 en 5 speelden net als D3 in Wageningen. Het zat de heren niet mee deze zaterdag, beide teams verloren hun partij met 4-0. H3 maakt een moeizame competitiestart mee en zal aan een inhaalrace moeten beginnen, H5 staat nog wel goed geklasseerd.

Heren 2 moest naar Harderwijk, daar wachtte de topper tegen medekoploper V.V.H. H1. De eerste set werd gewonnen (18-25), maar de tweede en de derde set waren voor de thuisploeg (25-20 en 25-18). Veerkracht is de kern van H2 en de vierde (17-25) en vijfde set (11-15) werden weer gewonnen, eindstand: 2-3. De eerste plaats werd hiermee veiliggesteld.

Heren 4 en 1 reisden af naar Ede. Beide teams wisten hun wedstrijden in winst om te zetten. H4 maakte er een spannende pot van: 24-26, 23-25 en 23-25, telkens 2 punten verschil, maar de winst was veilig. De vierde set ging verloren (25-21). H4 staat nog laag geklasseerd, maar heeft nog twee wedstrijden in te halen.

Vlaggenschip H1 verloor de eerste set, maar won de volgende drie sets op rij: 25-18, 18-25, 11-25 en 32-34. Met name de vierde set was een bloedstollende partij. De winst werd echter veiliggesteld en daarmee de opwaartse lijn.