Leerzame korfbalwedstrijd voor Sios 61 uit Velp

Foto: SIOS61

Korfbalclub SIOS 61 uit Velp speelde zaterdag 7 februari de uitwedstrijd tegen Debalderin uit Wageningen.
Bij aankomst was er wat consternatie over de zaal, een gladde vloer was het feit waar beide ploegen last van hadden.

Het begin van de wedstrijd verliep niet best, geen goede aanvallen van het Velpse team, er werden verkeerde keuzes gemaakt  en er was geen steun en slechte vang.
Debalderin speelde beter en nam een 3-0 voorsprong, daarna kwam SIOS wat terug met een afstandschot .

Een moment later sloeg het noodlot toe, een dame van SIOS klapte door haar enkel, dit was gelijk einde wedstrijd voor haar.
Daarna was er de jonge scheidsrechter die de hoofdrol op zich nam, een voor SIOS duidelijk moment beoordeelde de scheidsrechter in hun ogen verkeerd, waardoor  er een discussie ontstond met de aanvoerder van SIOS. Toch probeerde de Velpse formatie het initiatief te nemen, dit resulteerde in scores, echter de thuisploeg vond de korf ook en de 7-5 ruststand was een feit.

Na de pauze hetzelfde beeld, Debalderin maakte al snel het eerste punt.
De scheidsrechter bleef in  de wedstrijd dingen over het hoofd zien, duw partijen kwamen veel voor maar werden niet bestraft. SIOS was op dat moment de weg kwijt en de frustratie sloeg toe, het doelpunten verschil werd groter en groter en ging van 9-5 naar 13-8.
Toch kon de uitploeg zich daarna nog herpakken, en knokte zich naar 1 doelpunt verschil naar de eindstand van 13-12.

De ploeg uit Velp mag zichzelf ook een spiegel voorhouden, als de dingen niet lopen zoals ze eigenlijk wensen moet men teruggaan na de basis, vooral in deze wedstrijd een wijze les voor het team.
Volgende week de kans om zich te revancheren in een thuiswedstrijd tegen Zetten.

Verslag: Engelbert Damen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen