Stand van zaken Traverse Dieren mei 2019

Foto: Traverse Dieren

DIEREN – Nog steeds is Traverse Dieren niet helemaal afgerond, maar het einde van dit gigantische project is wel in zicht. Onderstaand de stand van zaken in mei 2019.

Herinrichting Stationsplein Noord – Werkzaamheden Roelofs

In maart is de oude gelijkvloerse overgang (overpad) verwijderd. De passerelle (voetgangersbrug) op station Dieren biedt nu een veilige manier om het spoor over te steken. Door de aanwezigheid van liften blijft het station ook toegankelijk voor minder valide personen.

ProRail wil graag het aantal overwegen in Nederland verminderen om zo het aantal ongevallen bij spoorwegovergangen terug te dringen. Als er een veiliger alternatief is, zoals bij passerelle, wordt een gelijkvloerse overgang verwijderd.

Feest op het plein

Het plein aan de noordkant van het station is bijna klaar. De nieuwe fietsenstalling is in gebruik en de tijdelijke fietsenstalling is opgeruimd. Alle werkzaamheden zijn naar verwachting eind mei afgerond. Dat is reden voor een feestje. Op zaterdag 22 juni van 14.00 tot 16.00 uur wordt het nieuwe plein feestelijk in gebruik genomen. De bewoners van de Oranjebuurt ontvangen hiervoor nog een aparte uitnodiging. In de middag wordt de naam op de voetgangersbrug Hoge Juffer bevestigd. Om dat alvast voor te bereiden, worden er binnenkort een aantal planken van de brug gehaald.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Spooronderdoorgang Kanaalweg (N786) – Werkzaamheden BAM Infra

Het weekend van vrijdag 22 maart tot en met zondag 25 maart stond in het teken van de zogenaamde tweede treinvrije periode. In dit weekend schoof BAM Infra de tunnelmoot bij de Kanaalweg op zijn definitieve plek. Een belangrijke mijlpaal in het project. Het verplaatsen van 1,2 miljoen kilo beton vroeg de nodige voorbereidingen en een goed draaiboek. BAM werkte daarom maanden voorafgaand aan het inschuiven al aan de voorbereidingen.

Vrijdagavond 22 maart begon BAM met het verwijderen van het spoor. Aansluitend werd het spoortalud afgegraven en de grond verstevigd. Zo werd de weg vrijgemaakt voor het verplaatsen van de voorgebouwde tunnelmoot over een afstand van ongeveer 22 meter. Op zaterdagmiddag, even voor 16.00 uur, kwam de onderdoorgang in beweging. Binnen 2 uur werd de juiste plek bereikt. Daarna werd er hard gewerkt om het spoor weer terug te bouwen. Maandagochtend reden de treinen weer, precies volgens planning.

De speciaal ingerichte kijklocatie werd zeer goed bezocht en via de geplaatste webcam keken veel geïnteresseerden naar de voortgang. Ook het informatiecentrum op de Spoorstraat werd goed bezocht. Hier konden mensen het inschuifmoment live volgen op groot beeld.

Lees ook: https://rheden.nieuws.nl/verkeer/137299/spooronderdoorgang-kanaalweg-dieren-op-zijn-plaats-geduwd/

Voortgang onderdoorgang Kanaalweg

BAM Infra is aansluitend op het inschuiven begonnen met de verdere afbouw van de onderdoorgang. De komende maanden worden de wanden van de toekomstige toe-ritten en de ondergrond voor de weg gestort. In augustus starten Traverse Dieren met de bouw van een nieuwe kade aan het Apeldoorns Kanaal. In september wordt de weg geasfalteerd, de verlichting geplaatst en de groenvoorzieningen ingericht. Op 1 november gaat de N786 naar verwachting weer open voor verkeer.

Na de openstelling van de Kanaalweg/N786 is het project nog niet afgerond. In de maanden erna worden de aansluitingen van de omliggende wegen in gereedheid gebracht.

Omleidingsroutes

Bij Traverse Dieren zijn en blijven ze constant alert op de situaties rondom de omleidingsroutes en de omliggende straten. Ze vragen weggebruikers via bebording de navigatie uit te zetten en de omleidingsborden te volgen. Zo wijzen ze de weggebruikers nog meer op de aangegeven omleidingsroutes. Ter hoogte van de Geitenbergerweg zijn aanvullende maatregelen geplaatst om (zoek)verkeer beter te attenderen op de omleiding via de Industrielaan en Vogelplantsoen.

Vooruitblik komende maanden

De komende maanden staan er nog diverse werkzaamheden op de planning. In hoofdlijnen:

  • mei t/m juli: diverse betonwerkzaamheden aan de toekomstige toeritten op de Kanaalweg. Ook wordt aan de zuidzijde de grond aangevuld en wordt gestart met de afbouw van de onderdoorgang. Dit bestaat onder andere uit de realisatie van een pompkelder voor het opvangen van (regen)water, het bouwen van de vloeren en wanden van de toeritten en het aanleggen van het verkeersdek over de onderdoorgang;
  • augustus: start realisatie van de kade aan het Apeldoorns Kanaal;
  • september: afbouwen van de onderdoorgang en asfalteren van de weg en plaatsen van openbare verlichting;
  • oktober: inrichten groenvoorzieningen en openstelling van de N786;
  • november: straatwerkzaamheden rondom de Kanaalweg N786;
  • aansluitend uitvoer afrondende werkzaamheden.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen