Woning van de maand: Hogeweg 35 Velp

Foto:

Heeft u dit huis al vaak gepasseerd en gedroomd om in zo’n prachtig sfeervolle woning te kunnen wonen? Dit is uw kans! De huidige eigenaars zoeken een nieuwe bewoner, die de bouwstijl, de sfeer en de authentieke details evenzo weet te waarderen als zijzelf. Dit bijzondere, rietgedekte halfvrijstaande monumentale woonhuis is gebouwd in Gooise landhuisstijl door de beroemde Velpse architect J.G.A. Heineman in 1925.

Naast de fraaie uitstraling kenmerkt het huis zich door de ruime en zonnige tuin met veel privacy, een knusse woonkamer-en-suite, 3 ruime slaapkamers en 2 extra, kleinere kamers. En tot slot veel bergruimte door de hoge nok en de aanwezige kelder.

Wat vindt u achter de fraaie voordeur?

Begane grond
De hal heeft een originele granietenvloer. De hal geeft toegang tot de werkkamer, de kelder, de keuken en de woonkamer. De knusse woonkamer-en-suite heeft erker aan de voorzijde, een in visgraatmotief gelegde parketvloer, meerdere vaste kasten en karakteristieke openslaande deuren naar de achtertuin. Aan de achterzijde van het huis bevindt zich de nette keuken en de zeer praktische bijkeuken. De tuin is ruim en biedt veel zon en op meerdere plekken een heerlijke tuinbeleving! De eekhoorntjes en vogels versterken deze beleving.

1e verdieping
De bordestrap leidt naar een ruime overloop, een nette badkamer met douche, toilet en wastafel en naar 3 slaapkamers waarvan de ouderlijke slaapkamer een knusse nis heeft, die in gebruik is als kledingruimte.

2e verdieping
Deze verdieping heeft een mooi ruime slaapkamer, een bergruimte en een karakteristieke zolderruimte, die zo uit een sprookje gestapt zou kunnen zijn. Vanuit de bergruimte is de verrassend ruime vliering via een losse trap te bereiken.

Bijzonderheden
– sfeerbepalende elementen in de woning zijn onder andere de paneeldeuren, granieten vloer, sierlijsten bij ramen en deuren, en een aantal originele gietijzeren verwarmingsplaten
– woonoppervlak 168m², perceeloppervlak 571m²
– verwarming en warm water via cv-combi ketel met boiler (bouwjaar circa 2000)
– de ligging is uitstekend temidden van fraaie villa’s en op loopafstand van de dorpskern en de bossen
– de Hogeweg staat bekend om zijn grote en vele Amberbomen en creëert daarmee een fraaie verbinding tussen de Veluwe en de dorpskern.

Wilt u deze woning vrijblijvend bezichtigen? Neem dan contact op met Franke Makelaars, telefoonnummer: 026-3617923. Meer informatie is te vinden op: www.frankemakelaars.nl

Franke Makelaars
Rozendaalselaan 5
6881 KX VELP

[email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen