Woning van de maand: Frederikstraat 8 Velp

Foto: Franke Makelaars

VELP – Op rustige locatie, op steenworp afstand van hartje Velp ligt dit uitstekend onderhouden, karakteristieke, uiterst charmante, vrijstaande herenhuis uit 1894. Het huis is gelegen op een perceel van 445m² aan een pittoresk straatje, waar rust de hoofdtoon voert. En dat terwijl u alle benodigde winkels binnen handbereik heeft. Het huis heeft de beschikking over 2 parkeerplaatsen op eigen erf, zodat u nooit om een parkeerplek verlegen zit.

De woning heeft dusdanig veel uitstraling, dat het de status van een gemeentelijk monument verworven heeft. De woning is in de loop der tijd gemoderniseerd naar de wensen van deze tijd, doch met behoud van de karakteristieke elementen. Zo is er gerenoveerd met gebruikmaking van hoogwaardige materialen en met behoud van de stijlkenmerken, straalt luxe en comfort uit en voldoet volledig aan de huidige woonwensen.

Indeling

Kelder
via de gang is de karakteristieke kelder bereikbaar. Het heeft de originele estrikken vloer behouden en een gewelfd plafond. De kelder is onder andere geschikt als wijnkelder.

Begane grond
Entree, de vestibule met een klapdeur naar de ruime, L-vormige gang met originele marmeren vloer. Aan de linkerzijde van de gang bevindt zich de originele kamer-en-suite (circa 43m²) met schuifdeuren en vaste kasten, veel lichtinval, houten vloer en een tweetal haarden. Zowel de voor- als de achterkamer heeft openslaande deuren naar de zijtuin. De voorkamer heeft ook nog een fraai plafondornament.

Via de achterkamer alsmede via de gang is de ruime keuken bereikbaar. Deze is in 2006 vernieuwd en is dus voorzien van moderne apparatuur  zoals vaatwasser, combi-oven, 5-pits gaskookplaat, afzuigkap en een koelkast, Verder heeft het een dubbele spoelbak, 2 apothekerskasten en een apart koffie/ thee aanrecht.

Aan de rechterzijde van de gang bevindt zich een ruime werkkamer van circa 19m² met een gezellige gashaard. Deze kamer kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden.

1e verdieping
De fraaie trap leidt naar de eerste verdieping met een ruime overloop, die een vestibule heeft naar het balkon aan de voorzijde. Tevens is een tweede toilet aanwezig. Er bevinden zich 2 grote en 1 kleinere slaapkamer op deze verdieping en een ruime badkamer met een douche, ligbad, bidet, een wastafel en de opstelling van wasmachine en -droger. De badkamer is in 2003 vernieuwd en is grotendeels voorzien van vloerverwarming.

2e verdieping
Via een vlizotrap in het plafond van de overloop is de grotendeels goed beloopbare bergvliering bereikbaar.

Buitenruimte
De charmante uitstraling van de woning wordt versterkt door de pittoresk aangelegde zijtuin, waar u door de zuidelijke ligging, heerlijk van de zon kunt genieten. Deze loopt via een speelse doorgang over in de onder architectuur aangelegde achtertuin op het westen. Deze biedt, door de verlaagde ligging, extra privacy. In de achtertuin vind u de toegang tot de verwarmde schuur aan de zijkant van de woning, die ook bereikbaar is via de rechterzijkant van het huis aan de voorzijde.
De achtertuin biedt tevens ruimte aan een overdekte houtopslag, die eveneens als veranda zou kunnen dienen.

Bijzonderheden

  • De woning heeft na bijna 125 jaar nog steeds de allure van weleer. Niet alleen de buitenzijde met de luiken, het houtsnijwerk en de glas-in-lood ramen dragen hier aan bij, maar ook de binnenzijde met de fraaie paneeldeuren, marmeren vloeren, marmeren schouwen en ornamenten.
  • Het huis heeft een prettig woonoppervlak van 193m² en een perceel van 445m².
  • De woning is zo veel als mogelijk geïsoleerd. Zo zijn de buitengevels voorzien van voorzetwanden aan de binnenzijde en de ramen van dubbel glas of dubbele ramen. Verder is het platte dak geïsoleerd en is de woonkamervloer van vloerisolatie voorzien.
  • De platdakbedekking is in 2017 vernieuwd.
  • Er is voldoende ruimte voor het parkeren van 2 auto’s op eigen terrein.
  • Verwarming en warm water worden verzorgd door een cv-combiketel en een cv-boiler. De thermostaat kan draadloos met een smartphone worden bediend.

Frederikstraat 8 te Velp € 624.500,- k.k.

Nieuwsgierig geworden naar deze woning? Neem dan contact op met Franke Makelaars, telefoonnummer: 026-3617923. Meer informatie is te vinden op: www.frankemakelaars.nl

Franke Makelaars
Rozendaalselaan 5
6881 KX VELP

[email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen