Poelen gezocht in gemeente Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl, Gerd Jan Dorland

RHEDEN – Gemeente Rheden vindt natuur dichtbij huis belangrijk. Hierom voert adviesbureau Loo Plan een inventarisatie uit van poelen in de gemeente. Doel is om een goed beeld van het netwerk aan wateren in de gemeente te krijgen.

Poelen zijn een bron van leven.

In een mooie poel groeien waterplanten, vinden waterkevers en libellenlarven een plek en zwemmen kikkers en salamanders. Op de oever staan planten met fraaie bloemen zoals kattenstaart en wederik. Poelen zorgen voor een hoge biodiversiteit en een mooie natuurbeleving bij bewoners.

Volgend op de inventarisatie wordt in 2018 een cursus voor het beheer van poelen gegeven en wordt een poelenwerkgroep in de gemeente Rheden opgericht om het behoud van mooie poelen ook in de toekomst te verzekeren.

Naast grote poelen in natuurgebieden zijn tal van andere grotere en kleinere poelen en vijvers in de gemeente aanwezig. Onder andere in achtertuinen kunnen vijvers liggen die niet bekend zijn, maar die wel een belangrijke taak vervullen in het netwerk van wateren binnen de gemeente.

Kikkers en salamanders kunnen via kleinere vijvers de grote poelen in het buitengebied bereiken.

Heeft u of weet u een grote tuinvijver of poel? Dan vragen zij u om dit door te geven via www.poelenwerkgroeprheden.nl Mogelijk komen zij langs om een kijkje bij de poel te nemen!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim Lotterman 026-35414174, [email protected]

Poelen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen