Leerlingen uit Laag Soeren en Velp lezen voor om plaats in Halve Finale

Foto:

DIEREN – Op zaterdag 8 februari organiseert de Bibliotheek Veluwezoom de Kwartfinale van De Nationale Voorleeswedstrijd in de gemeente Rheden. De schoolkampioenen van zes basisscholen van Laag-Soeren tot Velp,  treden dan voor het voetlicht. Ze lezen een fragment voor uit een zelf gekozen boek. De kinderen zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8. 

Basisscholen die meedoen aan De Nationale Voorleeswedstrijd hebben eerst een voorleeswedstrijd op school georganiseerd. Van elke basisschool is één leerling tot schoolkampioen benoemd. 
Vervolgrondes
De winnaar van de Kwartfinale van De Nationale Voorleeswedstrijd gaat als voorleeskampioen van de gemeente Rheden door naar de Halve Finale op 22 maart in Velp. Als alles goed blijft gaan, wordt hij/zij zelfs voorleeskampioen van de provincie Gelderland! De provinciale voorleeskampioenen treffen elkaar ten slotte op 21 mei a.s. in het concertgebouw Tivoli Vredenburg in Utrecht voor een groots opgezette landelijke finale.
Jury
De Kwartfinale vindt plaats in de Bibliotheek Dieren. In de jury zullen plaatsnemen:
mw. P. van Wingerden-Boers, burgemeester van de gemeente Rheden, mw. A. de Kleijn, manager bij de Bibliotheek Veluwezoom en mw. W. Hogedoorn, vrijwilliger van het 50+voorleesteam van de Bibliotheek Veluwezoom. 
Het programma begint om 15.00 uur en eindigt om 16.30 uur. Alle kandidaten mogen vijf supporters meenemen. Tijdens de pauze mogen alle aanwezigen deelnemen aan een spannende iPad-quiz waarbij het winnende team een taart krijgt.
Organisatie
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen, in samenwerking met de openbare bibliotheken en wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De kwartfinales, halve finales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de openbare bibliotheken en de Provinciale Service Organisaties.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen