Beleef de natuur in de Velperwaarden

Foto:

VELP – IVN Oost-Veluwezoom houdt op maandag 5 mei een voorjaarswandeling in de Velperwaarden. De start is om 9:30 uur op de parkeerplaats Sportpark Overhagen bij viaduct Overhagen, hoek Rietganssingel/Biljoen in Velp.

Dank zij het mooie voorjaarsweer is de natuur daar nu op zijn mooist. De vogels broeden en de meidoorns, het fluitenkruid en tal van andere bloemen bloeien inmiddels. En misschien doen de daar aanwezige ooievaars ook wel een duit in het zakje met een heus klepperconcert!
Ook de historie komt aan bod. Bij de restanten van het voormalige voetveer Velp-Lathum treedt u in de voetsporen van de schrijver Jan Siebelink. De veerstoep van Lathum is nog duidelijk zichtbaar en het toenmalige veerhuis is er nog in de vorm van boerderij De Steenwaard. Ook het uit 1875 daterende en onlangs gerestaureerde stoomgemaal is historisch erfgoed.
De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur en is kosteloos, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Voor meer informatie: 026-3615101 of kijk op www.ivnoostveluwezoom.nl.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen