LEZING: De journalistieke kant van Carmiggelt

DE STEEG – In het kader van de tentoonstelling 100 jaar Simon Carmiggelt organiseert de Boecop op vrijdag 26 september om 20.00 uur een lezing over Simon Carmiggelt. De lezing wordt gehouden in de voormalige RK Kerk aan de Hoofdstraat in De Steeg. 

De maatschappelijke betrokkenheid van Simon Carmiggelt. Lezing door Job Schouten, medewerker collecties Persmuseum Amsterdam
Aan de hand van citaten uit het vroege werk, Kronkels en interviews belicht Job Schouten, medewerker collecties van het Persmuseum in Amsterdam, vooral de journalistieke kant van Carmiggelt.
Velen kennen Carmiggelt van zijn humoristische columns en bundels als ‘Honderd dwaasheden’, ‘Poespas’ en ‘Kroeglopen’. Minder bekend, en ook enigszins door de tijd ondergesneeuwd geraakt, zijn de politiek getinte columns en bijdragen waarin hij zijn betrokkenheid toont voor het vrije woord en beeld. 
Dit blijkt bijvoorbeeld uit zijn Kronkels over de veelbekritiseerde wandschilderingen van Karel Appel in het toenmalige stadhuis van Amsterdam en zijn ludieke commentaar op de ‘kabouters’ in de gemeenteraad.
De toegang is gratis.
Meer informatie via www.facebook.com/deboecop  en [email protected]
simon-carmiggelt2
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen