Op stap met de Nachtwachter in Nationaal Park Veluwezoom

Foto:

RHEDEN – Ga met de Nachtwachter mee op een spannende tocht door Nationaal Park Veluwezoom en ontdek de geheimen van de nacht. Het valt niet mee om verstokte dagmensen kennis te laten maken met de nacht van de Veluwezoom, maar de Nachtwachter weet als geen ander hoe hij dat moet aanpakken! 

Een avontuurlijke tocht speciaal voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. Natuurmonumenten organiseert deze tocht op zaterdag 25 oktober, van 19.30 tot ca. 21.30 uur. 
De kosten voor deelname bedragen € 5,- p.p. voor leden van Natuurmonumenten en € 8,- p.p. voor niet-leden. Let op: reserveer van te voren de deelname aan deze bijzondere tocht. In verband met de te verwachten grote belangstelling kunnen alleen mensen die zich van te voren hebben aangemeld deelnemen. 
Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl of telefonisch bij de ledenservice, 035 – 655 99 55. Alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn! Maximaal 1 begeleider per kind(eren) Verzamelplaats is Bezoekerscentrum Veluwezoom, Heuvenseweg 5, 6991 JE Rheden, T (026) 352 34 59.
Geheimen van de Nacht
Een potje nachtsel en een flesje nachtwater spelen een belangrijke rol in de voorbereiding op de ontmoeting. En als de duisternis in het bos voor de dagmensen ondraaglijk begint te worden, heeft hij wat opgeslagen zonlicht achter de hand.
Sluier van stilte
Stukje bij beetje worden de dagmensen ingewijd in de geheimen van de nacht. Daarbij hoort ook enige kennis van het nachtjargon dat de Nachtwachter gebruikt, zoals het begrip Sluier van stilte en de woorden Krekelstem en Nachtconcert. Na de tocht levert de Nachtwachter de deelnemers weer bij het startpunt af en gaat vervolgens zelf terug naar het westen, de nacht in. De dagmensen die iets minder dagmens zijn geworden kijken hem na. Als stille getuige van deze bijzondere natuurervaring bungelt om hun nek een unieke medaillon.
(Foto: Natuurmonumenten – Peter de Krom)
Meer activiteiten?
Kijk op www.natuurmonumenten.nl en volg ons op Twitter en Facebook: 
@NM_Gelderland www.facebook.com/DeVeluwe
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen