Gezondheidscheck in het inloophuis te Velp groot succes.

Foto:

VELP – Vanaf 10 uur stonden mensen in de rij om een beeld te krijgen van hun eigen gezondheid, er waren diverse deskundigen aanwezig  waaronder een  diëtiste, een fysiotherapeut, en een deskundige op het gebied van steunkousen, om bezoekers te testen op onder andere conditie, lichaamsgewicht, voedingspatroon, bloedsomloop en andere zaken.

Het was de eerste keer dat deze deskundigen gezamenlijk bijeen kwamen op een locatie als het inloophuis in Velp-Zuid, maar zo’n grote opkomst hadden zij niet verwacht.  Tientallen kannen koffie zijn er gezet en ruim 50 mensen hebben de bloedsomloop in de benen laten meten, anderen hebben een fietstest afgelegd, of hebben andere onderzoeken ondergaan.
Ondanks de teleurstelling niet mee te kunnen doen, vanwege de drukte,  gaven potentiële deelnemers aan de testen toch een keer te willen doen.  “U bent op een ander tijdstip van harte welkom op onze praktijk” sprak de fysiotherapeut. 
Vele bezoekers waren voor het eerst in het inloophuis aan de Thorbeckestraat, sommigen waren via de Poort aldaar gekomen omdat een papieren “gedrukte” krant geen adres bij het persbericht  vermeldt heeft en mensen naar het verkeerde adres gegaan zijn. De mensen bij de poort hebben de bezoekers naar het juiste adres doorverwezen.
Vele personen hebben de vraag gesteld bij het inloophuis of deze activiteit meerjaarlijks georganiseerd kan worden, deze vraag ligt nog open omdat de deelnemende deskundigen eerst een oriëntatie gesprek met elkaar willen, maar “de optie ligt open en het zou een mogelijkheid kunnen zijn” , aldus Nanne van Cuijk , bedenkster van deze gezondheidsdag.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebookpagina van Rheden Nieuws? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk“. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

2014-01-09-inloophuis046
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen