Stef de Wit in het zonnetje gezet tijdens laatste Zomerconcert Middachten

DE STEEG – Stef de Wit van het RiQQ Rheden is voorafgaand aan het laatste Zomerconcert, volkomen onverwacht bedankt, voor zijn jarenlange tomeloze inzet voor kunst, muziek en cultuur in de gemeente Rheden. 

Letty Groenen mocht namens Kasteel Middachten (de Graaf moet zich helaas verontschuldigen) een dankwoord, spreken in aanwezigheid van voor ongeveer 500 belangstellenden. 
Stef de Wit neemt dit jaar afscheid en zal stoppen met zijn werkzaamheden voor het RiQQ  
Toespraak Letty Groenen:
Meer dan 20 jaren, misschien we 25 jaren, organiseert Stef namens de Rhedense Stichting voor Kunst en Cultuur, die verschillende namen heeft gehad en nu RIQQ heet, de zomerconcerten op Middachten. 

Elke zondag in juli staat er muziek op het programma. Dat varieert van fado tot flamenco, van klezmer tot klassiek. We hebben bekende en minder bekende namen gehad. Ik noem Nienke Laverman als rijzende ster, Lenny Kuhr al iemand die haar sporen jaren geleden al verdiend heeft, Flairck, het Riciotti ensemble, Leoni Jansen en Erik Vaarzon Morel, die onlangs nog hier waren, Carel Krayenhof vóór en na het koninklijk huwelijk. En nog veel meer. Inmiddels zullen dat om en nabij 100 concerten zijn die door Stef zijn geregeld.

We zijn klein begonnen. Ik kan me herinneren dat bij minder goed weer het concert uit week naar de oranjerie. Dat kun je je niet meer voorstellen met bezoekersaantallen van enkele honderden met uitschieters naar 6- of 7 honderd. Het weer is trouwens altijd een onzekere factor geweest. Enkele jaren geleden zat het hier stampvol bij Carel Krayenhof, maar het publiek bleef zitten, met paraplu’s op en geïmproviseerde vuilniszakken om zich heen. Maar vaak was het weer ook prachtig en zaten mensen op kleden in het gras. Eén keer hebben we het concert af moeten gelasten omdat de regen de muziek overstemde. Maar dat was een uitzondering.

Wie er ook kwam, hoe druk of rustig het ook was, welk weer het ook was, Stef was er altijd! En hij liep niet alleen te regelen (ik vraag me af of je goed kunt delegeren;-)) maar werkte keihard mee met het slepen met stoelen, het opbouwen van de tenten, het te woord staan van bezoekers enz. Hoe heb je dat altijd gedaan met dat tengere lijf van je? En ik ben benieuwd of je over een jaar, als je dit sjouwwerk allemaal niet meer doet, veel dikker zult zijn geworden.

Dankzij de Rhedense Stichting voor Kunst en Cultuur en met name dankzij Stef, wordt dit prachtige groene theater op de zondagen in juli gebruikt als concertzaal, waar het ook voor bedoeld is. Middachten continueert de samenwerking met RIQQ en we zullen er alles aan doen om het werk van Stef voort te zetten.

Beste Stef, heel erg hartelijk bedankt voor je onvermoeibare en nimmer aflatende inzet al die jaren. We zullen je ongetwijfeld missen, maar hopen je nog vaak hier te zien. Straks klinkt het slotakkoord van de Canto Ostinato en daarmee ook jouw slotakkoord op Middachten, het zal een mooi slotakkoord zijn.
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen