Begraafplaats Heiderust ook zwaar getroffen door wateroverlast

Foto:

De gemeente Rheden is vandaag gestart met herstel van schade door de overvloedige regenval van maandagmiddag 28 juli. De meeste schade was er in de dorpen Velp en Rheden. In andere dorpen was er ook overlast, maar deze bleef beperkt. Begraafplaats Heiderust werd ook zwaar getroffen. 

Tot 02:00 bezig
De gemeente moest veiligheidshalve meerdere wegen afsluiten, vooral in het gebied rond de Beekhuizenseweg en de Zupthensestraatweg. Om 2:00 uur werden de laatste afzettingen verwijderd.
Tot 23:00 uur was de buitendienst druk met het vrijmaken van afvoerputten en het terugplaatsen van putdeksels. Ook het verwijderen van zand, blad en takken van wegen en fietspaden vergde de nodige inzet. Deze schoonmaakwerkzaamheden gaan vandaag nog door. 
Heiderust
Er is veel schade op de begraafplaats Heiderust. Paden en toegangswegen zijn beschadigd door verzakking. Ook zijn er ongeveer 100 graven verzakt door het regenwater. Op dit moment is de begraafplaats afgesloten voor alle verkeer. Het herstellen van de schade heeft de komende dagen de hoogste prioriteit. Bezoekers worden ter plaatse geïnformeerd. 
Eerdere publicaties over het noodweer:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen