Buitenplaats Middachten onder de aandacht

Foto:

De aanleg van de buitenplaats Middachten berust op eeuwenoude structuren zoals schaapsdriften en hessenwegen. Daarvan is nog veel herkenbaar in het landschap. De heren van Middachten wisten deze oude aanleg op ingenieuze wijze om te vormen tot een betoverende parkaanleg.

Op zondag 31 augustus wordt hierover een speciale rondleiding gegeven. Na deze tocht zult u de omgeving van kasteel Middachten voortaan op een andere manier ‘lezen’ en beleven!
De boerenweg op Middachten is waarschijnlijk de oudste middeleeuwse structuur in het gebied. De weg verbindt Arnhem met Zutphen en loopt door dorpen, langs kerken en boerderijen. De statige Middachterallee dateert van later datum en kent een bewogen geschiedenis.
In de middeleeuwen werd de Veluwe gebruikt als weidegronden voor schapen. De schapenhouderij vormde de basis van het landbouwsysteem. De gids vertelt over schaapsdriften en wijst u de laatst bewaard gebleven schaapskooi aan.
In de 18de eeuw lieten de heren van Middachten een omvangrijk watersysteem aanleggen, om meer water bij het kasteel te krijgen. Maar waarom draagt de belangrijkste gracht uit dit systeem de naam ‘Paardengracht’? Het antwoord krijgt u tijdens de rondleiding.
De rondleiding start om 13.30 uur bij de kassa van de tuin.
Reserveren voor de rondleiding is niet nodig; alleen voor groepen is dit gewenst. 
Geopend:  
De tuinen zijn geopend van 15 mei tot 15 september van 10.30 tot 16.30 uur. Kasteel is op zondagen in juli en augustus open tussen 13 en 16 uur.
Entreeprijs:
tuin: € 6,00 Kasteel en tuin € 9,00; kinderen half tarief. Geen toeslag voor de rondleiding.
Honden:
Honden zijn niet toegestaan in tuin en kasteel.
Route:
Middachten is gelegen in het dorp De Steeg gemeente Rheden (Gld), 7 km van het verkeersplein Velperbroek Navigatieadvies: Smidsallee 18; 6994 BJ De Steeg; NS Arnhem, Dieren of Rheden.
Bus: 
Breng lijn 43.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen