Historische films over Dieren op Open Monumentendag

Foto:

DIEREN – Tijdens de Open Monumentendagen (13 en 14 september) worden twee 50 jaar oude films over Dieren vertoond. Te zien zijn 2 dorpsfilms uit het begin van de jaren 60, met daarin veel straatbeelden met inwoners van Dieren, scholen, verenigingen en bedrijven.

Zo is bijvoorbeeld uitgebreid gefilmd op bijna alle scholen van Dieren, zien we de politie en brandweer in actie en wordt het productieproces gevolgd bij de Gazelle en de melkfabriek. We zien bedrijven aan het werk als de Coöp. Landbouw Vereniging, lompenhandel Gelria en verschillende winkeliers prijzen hun producten aan. Het verenigingsleven bloeit op bij het Dierens Harmonie Corps, de tennisclub, de  gymnastiekverenigingen en de Bond van Plattelandsvrouwen. Ook is goed de opkomst van nieuwe wijken als het Vogelplantsoen te zien. 
Bij het zien van de vele straatbeelden in oud en nieuw Dieren, met al die karakteristieke koppen, realiseer je je hoeveel er veranderd is in 50 jaar. 
Half Dieren heeft indertijd aan deze twee films van de cineast Johan Adolfs meegewerkt. Voor veel mensen zullen de films een wonder van herkenning zijn! 
Speciaal voor deze gelegenheid zijn de films door het Gelders Archief opnieuw in breedbeeld gescand. 
Ze duren ieder ongeveer 35 minuten en worden om beurten vertoond in een doorlopende voorstelling. De toegang is gratis.
De filmvertoning wordt georganiseerd door Stichting Dieren in Beeld, die ook de website DiereninBeeld.nl verzorgt. De techniek is in handen van Filmhuis Dieren.
Plaats: Tagore, Middelhovenstraat 11, Dieren (voormalige NPB-kerk)
Datum: zaterdag 13 sept. en zondag 14 sept.  
Tijd: 12.00-17.00 uur, doorlopende voorstelling
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen