Kinderboekenweek, feest in de bibliotheek!

Foto:

Dieren – De Kinderboekenweek is jarig. Daarom is het van 1 t/m 12 oktober feest in de Bibliotheek! Toeters, taart, schmink en ballonnen horen daar allemaal bij. Én boeken vol verhalen. En om het feest compleet te maken, komen drie kinderboekenschrijvers op bezoek in de bibliotheek om leerlingen van basisscholen in de gemeente Rheden te vertellen over hun boeken.

Feestelijke opening op woensdag 1 oktober
Op woensdagmiddag 1 oktober zijn alle kinderen van de gemeente Rheden van 14.00 tot 16.00 uur van harte welkom op het Feest in de Bibliotheek Dieren. Er is van alles te doen: feest-eten maken, rozetten en ballonnen versieren, een boekenspeurtocht lopen, voorlezen, schminken, geluiden-memorie en meer. 
De middag is gratis toegankelijk voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en aanmelden is niet nodig. De organisatie is in handen van de Bibliotheek Veluwezoom en de Speelotheek. 
Waarom schrijft u?
Deze en andere vragen stellen leerlingen van basisscholen uit Velp, Rheden en Dieren aan de drie schrijvers die de bibliotheek vereren met een bezoek. Via een verloting biedt de Bibliotheek Veluwezoom de schrijversbezoeken aan scholen om kinderen enthousiast te maken om (meer) te gaan lezen. 
Roselijn de Bruin, specialist educatie jeugd en jongeren: “Een schrijversbezoek is onderdeel van de educatieve diensten van onze bibliotheek. Het is een ongedwongen manier om kinderen te verrassen en te laten zien hoe leuk boeken en lezen kunnen zijn. En de schrijvers genieten van de vragen die ze krijgen.
‘Waarom schrijft u? Waar haalt u uw inspiratie vandaan? Wanneer komt het volgende boek? Op welk tijdstip van de dag schrijft u het liefst?’.” 
Niemand minder dan Anke Kranendonk, schrijfster van korte verhalen in kindertijdschriften, boeken voor het leesonderwijs en de boeken Lynn! en Voetballen in de hemel, Erik van Os, bekend van de boeken Schatje en Scheetje, Wat een mop en Koe en daarmee koe en zijn poëzieworkshops en piratenboekenschrijver Reggie Naus zijn uitgenodigd. 
Meer informatie over de Kinderboekenweek en andere activiteiten: www.bibliotheekveluwezoom.nl
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen