Goede voornemens? Een leefstijlcoach biedt uitkomst

Foto: Sportbedrijf Rheden

Alle 55-plussers in de gemeente Rheden kunnen gratis begeleiding krijgen van een leefstijlcoach om hun gezondheidsdoelen te realiseren. Iedereen die wil bewegen om dit te behalen is welkom.

De leefstijlcoach kent het beweegaanbod en zorgverleners in de gemeente. Heeft u het goede voornemen om meer te bewegen, fitter te worden of om af te vallen mede door bewegen, dan kunt u bellen voor een afspraak.

De leefstijlcoach begeleidt mensen van 55 jaar en ouderen. Op deze leeftijd stoppen veel mensen met bewegen, hoewel het juist erg belangrijk is. Om er voor te zorgen dat men zo lang mogelijk fit en gezond blijft ondersteunt de provincie Gelderland samen met sportbedrijf Rheden de leefstijlcoach.

Met dit project wordt er een brug gebouwd tussen zorg, welzijn en sport. Daarbij is het hoofddoel gezondheidswinst voor de deelnemers. Deelnemers kiezen zelf wat ze willen doen, wanneer ze dat willen doen en hoe vaak. De leefstijlcoach adviseert over het beweegaanbod en informeert over de mogelijkheden. Verder wordt er rekening gehouden met wensen, behoeftes en beperkingen van de deelnemer. Dit kan ook een financiële of terughoudende drempel zijn.

Deelnemers kunnen zich opgeven via [email protected]. Of kijk op www.sportbedrijfrheden.nl/senioren voor meer informatie.

Sportbedrijf Rheden stimuleert sporten en bewegen in de gemeente Rheden en is het startpunt voor alle verenigingen, scholen en particulieren die gebruik willen maken van sportaccommodaties in onze gemeente. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen