Flower Power in Oranje Klassieker rit op Koningsdag

Foto: OKRV

VELP – Op 27 april 2015, Koningsdag, zal de 13e achtereenvolgende Oranje Klassieker Rit Velp gehouden worden. Dit jaar zoekt de organisatie de vrijheid in het thema Flower Power. Na twee vergaderingen piekeren kwam de organisatie op dit thema.

In eerste instantie wilde de organisatie stil staan bij 70 jaar bevrijding, 1945 – 2015. Echter hier passen de meeste deelnemende voertuigen niet helemaal bij. Het idee van bevrijding mocht niet losgelaten worden. Daarom haakt de OKRV van 2015 aan bij de bevrijdende/ vernieuwende ideeën uit de tijd van de Flower Power, late jaren 60 en vroege jaren 70 van de vorige eeuw. Een groot deel van de deelnemende voertuigen aan de OKRV stammen uit deze tijd.

Alle personen auto’s, motoren, busjes en kleine vrachtautootjes van 25 jaar en ouder mogen zich inschrijven voor de OKRV. Dit kan alleen via het inschrijfformulier op de site: www.okrv.nl. Natuurlijk kun je ook heel creatief zijn met een voertuig uit de jaren 30 of jaren 50! Mensen protesteerden in de Flower Power tegen oorlog, honger, armoede op de wereld en men vond steeds meer dat de mens in harmonie met de natuur moet leven. Zeer actueel!

De organisatie zal hier bij de verschillende locaties bij stil te staan. Nog leuker is als rijders en voertuigen zich hierbij kunnen aansluiten. De OKRV jury zal natuurlijk weer het meest originele thema equipe belonen! In 2015 willen ze weer 150 klassieke voertuigen laten deelnemen aan de rit van rond de 100 km.

Voor het tweede jaar vinden ze het leuk als er ook weer wat oldtimer motoren mee doen aan de rit. Ze streven er naar een mooie mix te maken van allerlei soorten voertuigen. De pauzeplaats is zo goed als rond maar . . . blijft natuurlijk nog geheim. Hier kunnen deelnemers weer een warme maaltijd gebruiken. In overleg met de cateraar zullen er weer wat speciale O.K.R.V. arrangementjes samengesteld worden.

Tijdens de opstelling aan de van Spaenallee, bij de (nog geheime) pauzeplaats en nog een keer bij het eindpunt in het Villapark in Velp, onderwerpt een deskundige jury alle voertuigen van deelnemers aan de O.K.R.V. van 2014 aan een juryinspectie. Komt u met een bijzonder, origineel of super gerestaureerd voertuig, dan krijgen zij het moeilijk. Maar dat willen ze ook! Zij hebben dan de dankbare taak om de verzamelde lijst terug te brengen naar 3 winnaars!

Hopelijk zijn er in 2015 weer veel voertuigen aanwezig in het Villapark voor de uitreiking van de prijzen voor het concours! Inmiddels zijn al 10 voertuigen ingeschreven voor 27 april 2015! Meer informatie op www.okrv.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen