Senioren 1 van Diderna/Visser Sloopwerken hard onderuit tegen DOT

DIEREN – De senioren 1 vertrokken uit Dieren met 5 dames (waarvan 1 ziek), naast deze dames 4 heren en een in geval van nood 5e heer/coach. Tijdens het gesprek werd het team voorbereid op een lastige maar niet onmogelijke klus aangezien thuis met 3 punten verschil werd verloren. De senioren 1 van Diderna/vissersloopwerken verliezen al enige tijd de wedstrijden in de 5e klasse, de klasse is echter geen tandje te hoog voor het team (het veldseizoen greep de senioren 1 net naast het kampioenschap).

Tijdens de warming up was iedereen gefocust op de overwinning tot 5 minuten voor het begin van de wedstrijd Jarno Hoogendoorn geblesseerd raakte tijdens het inlopen, dit resulteerde in een volledige speel wedstrijd voor de 5e heer/coach Jeroen Miechels (die toch het tempo goed bij wist te houden ondanks zijn blessure).

DOT kwam snel op voorsprong, Diderna/Visser wist niet goed mee te scoren (schoten gingen via de rand van de korf en de grote kansen werden nauwelijks benut). Halverwege de 1e helft was het team uit Dieren op gang gekomen en begon aan een inhaalrace, de stand had op 2 verschil kunnen staan in het voordeel van DOT. Diderna/Vissersloopwerken kreeg een vrije bal mee maar door een ernstige blunder van de scheidsrechter werd er geen voordeel uitgehaald, een dame liep veel te vroeg in, de bal was nog niet gespeeld en de scheidsrechter liet doorspelen. DOT merkte dat de scheidsrechter niet een sterke wedstrijd floot en maakte hier graag gebruik van. Resultaat was 5 punten verschil in het voordeel van DOT tijdens de rust.

Het eerste van Diderna/Vissersloopwerken wist dat zij aan de bak moest om de stand om te buigen echter begon de wedstrijd met een zeer sportieve tegenstander maar een vreemd fluitende scheidsrechter vat op het team uit Dieren te krijgen. Het spel werd minder, DOT werd sterker en je zag aan de spelers dat het wachten was op het laatste fluitsignaal, DOT scoorde door en Diderna/Vissersloopwerken pakte af en toe een puntje mee. Uiteindelijk werd er verloren met 21-9 en keerde de ploeg uit Dieren terug zonder punten.

Graag wil ik de ingevallen coach Jeroen Miechels nog bedanken en complimenten geven voor het meespelen en voor de rest van het team: Geloof in jezelf en in elkaar dan komen de punten vanzelf weer binnen net zoals vorig seizoen, ik weet dat we het kunnen!!! Scheidsrechters zoals afgelopen week hebben we helaas in de 5e klasse nog veel mee te maken maar, ga je met zijn allen voor de 100% winst dan zie je vanzelf dat het gaat lukken! Tot dinsdag!

(Door: Jeffrey Miechels)