Ontdek de wereld van veiligheid tijdens de Veiligheidsdag op 1 juni in Velp

Foto: Veiligheidsdag

VELP – Op zaterdag 1 juni transformeert het parkeerterrein van sporthal De Dumpel en het Astrum College in een bruisende locatie van veiligheidsdemonstraties en activiteiten. Van 11.00 tot 16.00 uur kunnen bezoekers de wereld van onze veiligheidsdiensten te ontdekken.

Door de verwachte drukte is het advies om op de fiets te komen, aangezien de parkeergelegenheid beperkt is.

De Veiligheidsdag is een initiatief van de gemeenten Rheden en Rozendaal, samen met Brandweer Gelderland-Midden en Politie IJsselwaarden. Dit evenement belicht het cruciale werk dat veiligheidsorganisaties dagelijks verrichten en biedt een unieke kans om te zien hoe onze hulpdiensten opereren, samenwerken en ons beschermen.

Programma:

  • Interactieve Demonstraties: De hele dag door kunt u zich vergapen aan demonstraties van de jeugdbrandweer, reanimatieprocedures, reddingshonden in actie en de leerzame ‘vlam in de pan’ demonstratie.
  • Educatieve Voorlichting: Er zijn informatiekraampjes over brandveiligheid, criminaliteitspreventie en noodhulp, waar experts u zullen voorzien van waardevolle tips en adviezen.
  • Ontmoetingen: U krijgt de kans om in echte veiligheidsvoertuigen te kijken, en te spreken met burgemeesters Carol van Eert en Ester Weststeijn, alsook met de professionals die dagelijks aan onze veiligheid werken.

Voor de jongere bezoekers:

Kleurplatenwedstrijd: Alle basisschoolleerlingen worden uitgenodigd om deel te nemen aan de kleurplatenwedstrijd. De kleurplaten worden door politie en brandweer verspreid op scholen en kunnen op de dag zelf ingeleverd worden bij de gemeentestand. De winnaars van zowel de onder- als bovenbouw winnen een exclusieve meet & greet met de politie en brandweer voor hun hele klas!

Mis deze kans niet om een dag vol avontuur en educatie te beleven, terwijl u meer leert over de belangrijke rol van veiligheidsdiensten in onze gemeente en regio. Voor meer informatie, bezoek de website op www.rheden.nl/veiligheidsdag.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen