Vrijwilligers gezocht voor Humanitas Home-start Rheden

Foto: Humanitas Home-start Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Humanitas Home-start helpt gezinnen binnen de gemeente Rheden om weer rust in hun gezin te krijgen. Immers voor opvoeden bestaat geen handleiding. Ouders doen wat ze kunnen, maar soms komen gezinnen er even niet uit. Een paar uur ondersteuning per week, kan het verschil maken!

Home-Start is een programma van Humanitas dat (opvoed)ondersteuning, praktische hulp en een luisterend oor biedt aan ouders met kinderen van 0 (vanaf 26 weken zwangerschap) tot 18 jaar. Het doel van Home-Start is het voorkomen dat alledaagse opvoedvragen in gezinnen leiden tot ernstige problemen.

De vrijwilliger bezoekt de gezinnen thuis, staat naast de ouders en gaat uit van de vragen en wensen van de ouders. Als het zelf weer lukt, vertrekt de vrijwilliger. Een coördinator doet de intake en koppelt de vrijwilliger. Naast scholing en terugkombijeenkomsten is er ook goede ondersteuning door de coördinator. In 2023 hebben de vrijwilligers 42 gezinnen kunnen ondersteunen! Om dit ook in 2024 waar te kunnen maken, zoeken we nieuwe vrijwilligers.

Help jij een gezin op weg?

Heb jij opvoedervaring? Als (groot)ouder, of via werk en/of opleiding? Heb je 2 uur per week tijd(meer mag ook)? Dan zoeken we jou! Je hoeft niet alles vooraf te weten, er is scholing en een inwerkprogramma. En er is altijd iemand om op terug te vallen. Wat levert het op? Leuke samenwerking met je collega vrijwilligers en hulp bieden aan gezinnen die heel goed een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze betekenisvolle vrijwilligersfunctie? Bel of mail met Gea Bouwers, coördinator Humanitas Home-start Rheden, 06 – 2393 3004 – [email protected].

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen