Open Tuinen in De Steeg en Ellecom

Foto: Groei & Bloei Veluwezoom

DE STEEG/ELLECOM – In het kader van het nationale Open Tuinweekend van Groei en Bloei Nederland, doen er op zondag 16 juni twee tuinen in De Steeg en Ellecom mee.

De organisatie is in handen van de afdeling Veluwezoom van Groei&Bloei. Op de site www.veluwezoom.groei.nl vindt u uitgebreide informatie over de te bezoeken tuinen.

In De Steeg bent u op zondag 16 juni 2024 van 10.00 tot 15.00 uur welkom in de tuin van Sybrecht Bosker, Oversteeg 53.

Oorspronkelijk was het huis in gebruik als boerderij van het landgoed Middachten, het werd later verbouwd als dienstwoning van het kasteel. De eerste ‘particuliere’ bewoner was de familie Bosker. Zij creëerden op de circa 1500 m2 waar alleen al wat fruitbomen stonden een prachtige romantische siertuin. Er werd gekozen voor ronde en doorlopende lijnen waarbij het gazon functioneert als een pad tussen de borders.
De eerdere paardenstal is omgetoverd tot een prachtig atelier waar Sybrecht als kunstenaar werkt. Zondag is dit atelier eveneens te bezoeken.

De tuin in Ellecom van Jorien van der Meulen, is ook op zondag 16 juni van 10.00 uur tot 17.00 uur te bezoeken.

Toen ze de tuin in bezit kreeg was het een overwoekerde wildernis. Het ontwerp dat ze zelf maakte, kenmerkt zich door het feit dat niet alles in een oogopslag te zien is, ondanks dat de tuin niet heel erg groot is. Er zijn verborgen plekjes met excentrieke planten als Arisaema’s, Colocasia’s, Eucomis en Ferula Communis. Tegelijkertijd zijn er wilde inheemse planten en is er aandacht voor de fauna.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen