Opening nieuw clubgebouw Scouting de Rhedense Pioniers

RHEDEN – Op zaterdag 22 juni is het nieuwe gebouw van scoutinggroep Rhedense Pioniers officieel geopend. Bij de opening waren veel kinderen en hun familie aanwezig. Na een woord van dank van beide voorzitters aan iedereen die geholpen heeft bij de bouw van clubhuis ‘t Boschken, is het door burgemeester Carol van Eert geopend.

Dit gebeurde met dezelfde houten sleutel die de burgemeester in 2018 heeft gebruikt bij het afscheid van het oude gebouw aan de Heuvenseweg, en is bewaard voor dit feestelijke moment. Ook gaf wethouder Gea Hofstede een schild van het gemeentewapen Rheden wat de scouting al jaren gebruikt maar met de verhuizing verloren was gegaan. De opening was speciaal voor de kinderen in het toepasselijke Bob de Bouwer thema.

De genodigden hebben daarna het gebouw bekeken. Naast verschillende mensen van de gemeente Rheden, de architect en sponsoren, waren er ook veel vrijwilligers die hebben helpen bouwen. Veel materialen die gebruikt zijn voor de afbouw komen uit andere panden, zoals het oude gemeentehuis bijvoorbeeld, maar ook van bedrijven, instellingen of particulieren die goede spullen over hadden. Alles wat niet tweedehands kon worden gevonden is vaak gesponsord. Zo is er stap voor stap een duurzaam gebouw neergezet dat ook herinneringen heeft aan het oude gebouw.

‘t Boschken is nog niet helemaal klaar

Er wordt nog gespaard voor onder andere een tentenopslag en de bekleding van de containers. Maar de scoutinggroep heeft er alle vertrouwen in dat dit gerealiseerd gaat worden. Het gebouw is inmiddels al een vertrouwd onderkomen geworden waar de leden, van jong tot oud, zich helemaal thuis voelen. De vereniging bedankt alle leden en vrijwilligers, bedrijven en instanties die het mogelijk hebben gemaakt om scouting in Rheden een mooie toekomst te geven!

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen