Oefening van de Landmacht bij gemeentewerf Velp

Foto: Defensie.nl

VELP – Tijdens de start van de oefening van de Landmacht op dinsdag 10 februari om 10.00 uur is locoburgemeester Nicole Olland aanwezig. Het 45e Pantserinfanteriebataljon uit Havelte zal de oefening organiseren, de oefening vindt plaats bij de gemeentewerf, Biljoen 8 in Velp.

Het gaat hierbij om ongeveer 100 militairen, die zich verplaatsen in groepen van 25 tot 30 militairen. De eenheid bereidt zich middels deze oefening voor op een missie in Afghanistan.

Scenario
Van 10:00 tot 11.00 uur speelt zich een scenario af. En dit scenario wordt herhaald om 15.45 uur. De eenheid ondersteunt in het scenario de ‘lokale overheid’ en gaat een aantal ‘advisors’ begeleiden naar deze locatie. Er zijn geen gevechtsacties en er wordt ook niet geschoten. Naast Nederlandse militairen doen ook diverse militairen uit het buitenland mee aan deze oefening. Ook is een aantal internationale voertuigen betrokken.

Doel
De Landmacht is overal in de wereld inzetbaar voor vrede en vrijheid. Om de vaardigheden op peil te houden, is geregeld trainen essentieel. De Landmacht oefent steeds vaker in eigen land om de zichtbaarheid te vergroten en daarmee het draagvlak.

Pantserinfanteriebataljon
Een pantserinfanteriebataljon is de kern van een leger. Een dergelijk bataljon wordt gevormd door militairen die het grondgevecht leveren: de infanteristen. Het 45e Pantserinfanteriebataljon is een onderdeel van 43 Gemechaniseerde Brigade en levert gevechtskracht. Zij bestrijdt vijandelijk personeel en materieel en gebruikt hiervoor onder andere het gepantserde rupsvoertuig CV90.
Informatie voor de pers
Pers is van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de oefening op 10 februari a.s.
Voor meer informatie over de oefening kan gebeld worden met sergeant-majoor J.M. Versnel,
M 06 19269588
Volg de brigade via Facebook en Twitter: https://www.facebook.com/43MechBrig en www.twitter.com/43MechBrig

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen