Logopedie Velp/Rheden als eerste geslaagd voor kwaliteitstoets KIWA

Foto: Logopedie Velp / Rheden

VELP/RHEDEN – Dinsdag 10 februari 2015 heeft KIWA bij Logopedie Velp & Logopedie Rheden de Kwaliteitstoets Logopedie afgenomen. Onze praktijk heeft deze toetsing glansrijk doorstaan en met een 100% score deze belangrijke toets behaald.

Hierdoor is Logopedie Velp/Logopedie Rheden de eerste logopediepraktijk in gemeente Rheden die de Kwaliteitstoets Logopedie heeft behaald.

De Kwaliteitstoets Logopedie is in 2014 gestart met het vastleggen van de criteria. Deze bestaan uit een drietal terreinen:

  1. De dossiervoering en het correct logopedisch handelen
  2. Eisen ten aanzien van de wachtruimte, behandelruimte, de inrichting ervan, de aanwezigheid van actuele behandelmaterialen en voldoende testmaterialen
  3. Organisatie van de praktijk (privacy en veiligheid gewaarborgd, klachtenregeling, personeelsbeleid, waarneming, enz.)

We hebben ervoor gekozen om de toets te laten gelden voor alle zorgverzekeraars in Nederland. Hierdoor wordt de kwaliteit van onze praktijken dus ook door alle zorgverzekeraars erkend.

Logopedie Velp/Logopedie Rheden is een allround logopediepraktijk met diverse vestigingen in Velp, Rheden, Arnhem en omstreken.
In onze praktijken helpen we mensen wanneer ze problemen ondervinden met de spraak, de taal, hun stem, de mondmotoriek, de ademing en het slikken.

Onze enthousiaste logopedisten zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister. We zijn ook allemaal in het register DTL opgenomen. Dat betekent dat mensen direct ons kunnen benaderen zonder eerst naar een huisarts te moeten. Daarnaast hebben we ook een geregistreerde prelogopedist in ons team, OMFT-gespecialiseerde therapeuten, manueel-facilitair-therapeut en een landelijk erkende Parkinson-therapeut. Met ons team zijn we zo in staat om logopedische zorg te bieden van baby tot en met senioren. Op verwijzing van een arts komen we ook aan huis indien de praktijk niet bezocht kan worden vanwege lichamelijke omstandigheden.

Om kwaliteit te blijven bieden volgen alle logopedisten jaarlijks diverse cursussen. U kunt bij ons terecht voor professionele begeleiding als u of uw kind problemen heeft op het gebied van stemproblemen, taal, lezen, praten, mond- en kaakproblemen of slikken

Logopedie Velp en Logopedie Rheden zijn de gehele week geopend op diverse plekken in de gemeente Rheden en we hanteren geen wachtlijst.

  • Op onze locatie Lorentz kunt u nu ook zaterdags terecht voor logopedie
  • Heeft u logopedie nodig? Logopedische zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering.
  • Meer informatie? Kijk op www.logopedievelp.nl of www.logopedierheden.nl.

Er zijn in Nederland ongeveer 3000 logopediepraktijken. Tot op heden is ongeveer 2% nu geslaagd voor deze kwaliteitstoets. Zorgverzekeraars hebben de logopedisten gevraagd om transparantie te geven over hun werkwijze. Zorgverzekeraars zullen vanaf nu ook op aanwijzing praktijken verplichten de kwaliteitstoets te ondergaan. De verwachting is dat een deel van de logopediepraktijken dan niet meer voortgezet zal worden vanwege de benodigde inzet en investeringen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen