Taxatiedag antiek en curiosa voor behoud Gelders Kasteel

Foto: rheden.nieuws.nl

ROZENDAAL – Oude, waardevolle en/of interessante spullen die mensen willen afstaan kunnen ten goede komen aan het Gelderse kasteel Rosendael.

Op zondag 17 mei van 11-17 uur is een taxatiedag in de oranjerie op landgoed Rosendael, Rosendael 1 in Rozendaal (nabij Arnhem). De ingebrachte spullen worden later dit jaar geveild.

De opbrengst zal volledig ten goede komen aan Geldersch Landschap & Kasteelen, die het besteed aan opknapprojecten in park en kasteel Rosendael.

Het Arnhemse Veilinghuis Derksen heeft aangeboden een benefietveiling te houden voor het 75-jarig jubileum van de Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen. Tijdens de taxatiedag op 17 mei kunnen mensen vrijblijvend objecten meenemen, die zij belangeloos voor de benefietveiling willen aanbieden. Deskundigen van het veilinghuis en Geldersch Landschap & Kasteelen zijn aanwezig om de objecten te beoordelen en geven uitleg over herkomst en taxatiewaarde.

Het is het eerste weekend dat de Oranjerie weer open is, dus voor of na de taxatie kan er worden genoten van het terras met uitzicht op de rozentuin.

De benefietveiling zal plaatsvinden in september.

Nadere informatie: www.glk.nl/rosendael, tel. (026) 364 46 45 of [email protected]

Na 17 mei kunnen mensen ook nog rechtstreeks bij het veilinghuis spullen brengen, tot uiterlijk 8 augustus.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen