Lezing; Nieuw elan in de Vrijzinnigheid, te Velp

Foto: Manuela

VELP: Op zondag 28 februari 2016 wordt door Prof. Dr. Manuela Kalsky een lezing gegeven over het boek “vrijzinnigheid in een nieuw perspectief”.

De lezing is georganiseerd door de Sprang, de cultureel- spirituele afdeling van de “Vrijzinnigen Velp” en vindt plaats in haar centrum aan de Dr. Fabiusstraat 12, te Velp. Aanvang 10:30 uur, afronding om circa 12:00 uur.

Recent verscheen het boek: vrijzinnigheid in een nieuw perspectief, waarin de auteurs Hans le Grand en Tina Geels aangeven hoe in hun ogen het vuur van de vrijzinnigheid op een eigentijdse manier brandend kan worden gehouden.

Het ideaal dat hen voor ogen staat zijn gemeenschappen die ruimte bieden voor persoonlijke en religieuze verscheidenheid. Waarden als compassie, openheid, liefdevolle aandacht en respect voor elkaars anders-zijn zijn daarbij onmisbaar.

“Het gaat om jouw zoektocht, niet om ons levensanker”. Aan de hand van hun essay gaat Manuela Kalsky in op een aantal thema’s, die bij deze vrijzinnige zoektocht horen: hoe kun je ‘flexibel geloven’; welke rol spelen respect en compassie in dat verband, hoe verbind je een ‘nieuw ik’ met een ‘nieuw wij’?

Manuela Kalsky is directeur van het Dominicaans Studiecentrum voor theologie en samenleving en van project W!J. Sinds 1 januari 2012 bekleedt ze de Edward Schillebeeckx leerstoel aan de Vrije universiteit. Ze is een veelgevraagd spreker op (internationale) conferenties en mengt zich regelmatig in het publieke debat over religie en de multiculturele samenleving, onder andere via het Theologisch Elftal in Trouw.

Kosten € 8,00 p.p. incl. koffie of thee, leden en begunstigers Vrijzinnigen Velp gratis. De Sprang is het culturele onderdeel van de vereniging: “Vrijzinnigen Velp”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen