Rheden Nieuws eet naast de deur

Foto: haas

COLUMN – Decennia lang zat in de Emmastraat in Velp La Coquerie. Een klassiek Frans restaurant dat door privé omstandigheden de deuren moest sluiten.

Yvette van Nistelrooy-de Haas durft het aan daar haar eigen restaurant te beginnen. Ze ging deze week open na maanden grondig verbouwen. Restaurant “Le Lièvre” beleefde zondag 28 februari de officiële opening, daar hebben we over bericht. Sinds enkele dagen is het restaurant open voor iedereen en rheden.nieuws.nl/Rheden eet smakelijk wilde graag tot de gasten van het eerste uur behoren.

Le Lièvre geeft keus uit twee menu’s: vegetarisch en niet-vegetarisch. Voor het niet-vegetarische menu kun je kiezen uit 3-, 4- of 5-gangen oplopend in prijs van €36 tot €48. Later kunt u ook een a la carte kiezen.

We kozen voor driegangen. Als voorgerecht krijgt u een salade met rolletjes eendenlever, rucola, grapefruit en tonijn. Daarna als hoofdgerecht rundersucade met paddenstoelen, wortelpuree en aardappelmousseline. Tot slot kunt u kiezen uit een dessert met witte chocolade of een kaasplankje.

Inspirerend is het zeker en daarom heeft Rheden.nieuws.nl enkele recepten geselecteerd voor de thuiskokers. Voor de echte recepten moet u bij Yvette zijn.

Dit is een voorgerecht dat qua smaak weleens in de buurt zou kunnen komen: salade van rauwe tonijn met rode grapefruit, knolselderij en tauge . In dit recept ontbreekt de rucola en eendenlever. Dat zit wel in de recept voor krokant gebakken rundersucade, de kalfsfond kunt u ook uit een potje halen als thuiskok.

Hier kan aardappelmousseline en wortelpuree bij.

Wat lijkt u het lekkerst de witte chocolademousse of kaas?

Een goed kaasplankje bestaat uit een zachte wit of roodschimmel, een niet al te sterke blauwschimmel en nog iets aparts. Bijvoorbeeld Bel Paese uit Italië als zacht begin, Castello Blue de net iets romiger en minder scherpe variant van Danish Blue en de Franse Livarot, bijgenaamd Le Colonel de oranje gewassen korst.

Hij heeft een kenmerkend oranje gewassen korst wordt ‘bijeengehouden’ door drie bruine bandjes. Dat zijn gedroogde bladeren van de grote lisdodde. Een Franse kolonel draagt ook drie bandjes ter herkenning op zijn pet.

Het verhaal gaat dat Livarot niet meegenomen mag worden in de Franse treinen omdat het zo gruwelijk stinkt…

Rheden eet smakelijk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen