Jeugdbrandweer actief bij wedstrijden in Zevenaar

Foto:

RHEDEN/ZEVENAAR – Op zaterdag 10 mei vinden er kwalificatiewedstrijden van Jeugdbrandweer Nederland plaats, waarbij de jeugdbrandweer van Zevenaar optreedt als gastheer. Vanaf 09:00 uur gaan onder andere jeugdploegen uit Zevenaar, Rheden, Wageningen en Renkum de strijd met elkaar aan.

Dit vindt plaats op de kazerne aan de Professor Aalbersestraat 3 in Zevenaar, de wedstrijden zijn toegankelijk voor publiek.
In de competitie zijn er twee wedstrijdbanen, een lagedruk-baan voor de junioren (12 – 15 jaar) en een hogedruk-baan voor de aspiranten (16 – 18 jaar). Op de wedstrijdbanen krijgen de jeugdploegen een realistische brand in een gebouw voorgeschoteld. De Jeugdbrandweer van gemeente Rheden doet in beide klassen mee.
Deze branden worden gesimuleerd door gebruik te maken van lichtslangen, geluidskastjes en vlammenborden. Met brandweermaterieel en kennis van brandbestrijding gaan zij het incident te lijf. 
Hierbij wordt de jeugd door een deskundige jury beoordeeld op hun kennis en vaardigheden.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
140329-jeugdbrandweer-026
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen