“Valse noot” op 18e Rhedense Dweildag

RHEDEN – Afgelopen zondag was de 18e editie van de Rhedense Dweildag die plaatsvond onder wisselende weersomstandigheden. De dag begon met een “valse noot”, de regen gutste uit de hemel, en was het dweilen met de kraan open.

De organisatie besloot daarom om te beginnen in de zaal van “Partycentrum Ons Huis” Maar de regen had natuurlijk wel invloed op het bezoekersaantal.

Voorzitter Anne Bruger heette een ieder van harte welkom en dankte de adverteerders en sponsoren die deze dag weer mogelijk hadden gemaakt. Daarna was het woord aan wethouder en loco burgemeester Ronald Haverkamp die zich al voor de achtste maal tot het publiek mocht richten.

Toen rond half drie het weer opknapte, verkaste men met het gehele gezelschap naar buiten, naar het meester B. van Leeuwenplein waar het zonnetje inmiddels scheen. En gelijk zag je ook weer een behoorlijke toeloop van het publiek.

Het evenement heeft nog steeds een prima formule, continue gezellige muziek, een natje en een droogje en voldoende vermaak voor de kinderen.

De zes aanwezige dweilorkesten vermaakten het publiek op uitstekende wijze en lieten zich op geen enkele wijze afschrikken door de weersomstandigheden.

Ook onder het publiek zat de stemming er goed in, lekker mee deinen op de heerlijke muzikale klanken. Kortom een bijzonder gezellig gebeuren met helaas wat ongebruikelijk begin, wat absoluut geen afbreuk deed aan de sfeer.

De Strijland publieksprijs werd dit jaar overtuigend gewonnen door “Noot zat” uit Dreumel.

Alle muzikanten deden er in een zinderende finale nog even een schepje bovenop om er een grandioze afsluiting van te maken. Na het wegebben van de laatste tonen togen de vrijwilligers aan de slag om in ijltempo alles op te ruimen.

Ondanks het weifelende begin kan de organisatie terug kijken op een geslaagde 18e editie van De Rhedense Dweildag.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen