Wiam Abdelnour Rhedense Kanjer 2016

DE STEEG – Aan het begin van de raadvergadering van dinsdag 28 juni heeft burgemeester mevrouw P.M. van Wingerden-Boers een jeugdlintje, de Rhedense Kanjer, uitgereikt de 16 jarige Wiam Abdelnour uit Rheden.

Wiam Abdelnour ontving de Rhedense Kanjer omdat zij zich inzet voor de kinderrechten en met name aandacht vraagt voor discriminatie. Op 3 april jl. was zij de beste spreker van het Unicef Kinderrechten Debattoernooi. Daarom mag zij zich het komende jaar Koningin van de Jeugd noemen. In dit jaar vertegenwoordigt zij alle kinderen van Nederland.

In haar winnende speech sneed Wiam het thema discriminatie en pesten van kinderen aan. Op Klein Prinsjesdag (16 september) mag de Koningin van de Jeugd een zelfgeschreven troonrede voordragen in de Ridderzaal.

Op 28 juni hield Wiam een speech voor de gemeenteraad van Rheden waarna zij haar lintje uitgereikt kreeg van de burgemeester. Veel familie, vrienden en klasgenoten waren hierbij aanwezig.

Rhedense Kanjer
Jeugdigen die in aanmerking komen voor de Rhedense Kanjer hebben een opmerkelijke prestatie verricht op sportief, cultureel of maatschappelijk gebied of hebben blijk gegeven van langdurige hulpvaardigheid. De gemeente Rheden is trots op deze jongeren en wil hen graag in het zonnetje zetten. De Rhedense Kanjer bestaat uit een beeldje in de vorm van een opgestoken duim en een oorkonde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen