Regenboogzebrapad kleurt Wilhelminaweg in Dieren

Foto: Peter de Waard, rheden.nieuws.nl

DIEREN – Op dinsdag 11 oktober opent de burgemeester Petra van Wingerden in aanwezigheid van wethouder Ronald Haverkamp het regenboogzebrapad ter hoogte van het voormalige schoolgebouw aan de Wilhelminaweg in Dieren.

Gemeenteraadsleden van Groen Links hebben hiervoor het initiatief genomen dat door de hele gemeenteraad is omarmd. Met het regenboogzebrapad benadrukt de gemeente Rheden dat iedereen welkom is en mag zijn wie hij of zij is.

Acceptatie

Om dit uit te dragen en aandacht te vragen voor de acceptatie van homoseksualiteit, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) ondersteunt het college de motie van Groen Links om in de gemeente Rheden de zebrapaden aan te leggen.

Een tweede regenboogzebrapad is aangelegd ter hoogte van de apotheek. De zebrapaden hebben de kenmerkende witte strepen.

Coming Out Day

Dinsdag 11 oktober is de jaarlijkse Coming Out Day. Wereldwijd wordt stilgestaan bij de positie van de LHBT’s. Deze jaarlijkse terugkerende dag werd in 1988 voor het eerst gehouden in de Verenigde Staten en sinds 2009 ook in ons land.

Sociaal veilig

Tijdens de Coming Out Day wordt benadrukt dat iedereen, iedere dag zichzelf zou moeten kunnen zijn en zich sociaal veilig moet kunnen voelen. Op school, op het werk, in de sport en in de eigen sociale kring.

Duidelijk signaal

Door het zebrapad op dinsdag 11 oktober om 13.30 uur te openen geeft de gemeente Rheden een duidelijk signaal af.

Iedereen is van harte welkom om bij de ingebruikname van het regenboogzebrapad aanwezig te zijn.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen