Gemeente Rheden krijgt een eigen regenboogzebrapad

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – Op initatief van GroenLinks heeft de gemeenteraad van Rheden tijdens de algemene beschouwingen ingestemd met de komst van een regenboogzebrapad.

Tim Endeveld, raadslid voor GroenLinks Rheden:
“De regenboog staat in alle culturen voor diversiteit en solidariteit. Dit zijn kernwaarden van de gemeente en van Groenlinks. Daarom zijn we blij dat de gemeenteraad dit voorstel unaniem gesteund heeft.”

Symbool
Sinds eind jaren 70 wordt de regenboog als symbool gebruikt voor de LGBHT en Queer beweging. Daarvoor werd de regenboog al door verschillende groepen gebruikt, zoals Amnesty International, de kerkelijke vredesbeweging en de Peruaanse mijnwerkersvakbond.

Verkeersveilig regenboogzebrapad
Welke vorm het regenboogzebrapad krijgt is nog onduidelijk. Het kan geen echt zebrapad worden volgens de verkeerswet. Door verwarring zouden er namelijk onveilige situaties kunnen optreden. De motie van GroenLinks roept daarom nadrukkelijk op om een grondtekening die geïnspireerd is op het regenboogzebrapad op een verkeersveilige manier aan te leggen. “Het regenboogzebrapad moet natuurlijk wel veilig zijn”, zegt Endeveld. “Het is vooral van belang dat de gemeente een duidelijk symbool krijgt voor de tolerantie van seksuele vrijheden”.

Uitleg LGBHT en Queer:
LGBHT is een Engelse afkorting die staat voor Lesbian, Gay, Bisexual, Hetero en Transgender. Queer met de Q voor Queer of Questioning. Dat laatste betreft (vaak jonge) mensen die zich (nog) niet op een seksuele voorkeur hebben vastgelegd of nog zoekend zijn.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen