Geef griep geen kans

Foto:

REGIO – Het is weer tijd voor de jaarlijkse griepprik. Geef griep geen kans! Help mee met het voorkomen van griep in uw woon- en/of werkomgeving. Dit kan door u te laten vaccineren tegen de griep.

Waarom een griepprik?

U beschermt uzelf tegen griep. U beschermt anderen tegen griep. Want: als u zelf geen griep krijgt, kunt u andere, kwetsbare, mensen ook niet besmetten. Bijvoorbeeld uw ouders of de mensen waar u beroepsmatig voor zorgt. Als u, ondanks de griepprik, toch nog griep krijgt, is het ziekteverloop vaak minder heftig. Ook heeft u minder kans op gevaarlijke complicaties van griep.

Wie krijgen een oproep voor gratis vaccineren?

60-plussers en jongere mensen uit risicogroepen krijgen een oproep voor de griepprik. Tot de risicogroepen horen bijvoorbeeld hartpatiënten en mensen met longziekten of diabetes. Vaccineren kan bij uw huisarts of bedrijfsarts.

Geen oproep en werkzaam in de zorg?Bent u werkzaam in de zorg, of komt u in aanraking met kwetsbare mensen? Dan is het raadzaam een griepprik te halen. Want als u zelf geen griep krijgt, besmet u ook geen andere mensen. Informeer bij uw werkgever of huisarts naar de mogelijkheden.

Wilt u meer weten over griep en de griepprik?

Vragen en antwoorden over de griepprik staat op de website van het RIVM.

Algemene informatie over griep staan op Thuisarts.nl Informatie over de griepprik staat onder ‘Ik wil griep voorkomen’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen