Raadsleden gemeente Rheden gaan voorlezen

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

RHEDEN – Woensdag 25 januari starten weer de jaarlijkse Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze 10 dagen zijn er allerlei activiteiten om het belang van voorlezen extra onder de aandacht te brengen. Drie raadsleden van gemeente Rheden gaan voorlezen bij diverse voorschoolse instellingen.

De raadsleden willen hiermee aangeven dat voorlezen belangrijk is voor de taalontwikkeling van jonge kinderen en dat je er niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. Omdat ook de voorschoolse opvang voorlezen hoog op de agenda heeft staan hebben zij zich aangemeld om een voorlezend raadslid te ontvangen.

De Nationale Voorleesdagen zijn speciaal voor baby’s, peuters en kleuters. Ze hebben als doel het voorlezen aan kleine kinderen te bevorderen. Het prikkelt hun fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier.

  • Yola Hopmans gaat naar kinderdagverblijf Mickey in Velp en kindercentrum Het Zandkasteel in Dieren.
  • Dorus Klomberg bezoekt kinderdagverblijf het Toverbos in Rheden en kinderdagverblijf Marron in Dieren.
  • Herman Boesveld leest voor aan de kinderen van peuterspeelzaal de Schatkist in Velp.

Bibliotheek Veluwezoom ondersteunt de voorschoolse instellingen bij het voorlezen, onder andere door het leveren van allerlei materialen en boeken. Zij zorgt er nu ook voor dat de raadsleden aan de slag kunnen met het Prentenboek van het Jaar ‘De kleine walvis’.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen