50e lammetje geboren bij de Rhedense Schaapskooi

Foto: Yvonne jansen

RHEDEN – Hoera, het 50e lammetje van de Rhedense Schaapskooi is donderdagmiddag geboren! Het ene na het andere lammetje wordt geboren bij de Rhedense Schaapskooi.

Een collega van mij had eerder al het geluk om bij vier bevallingen in een uur te mogen zijn. Op goed geluk wandel ik vanmiddag naar de schaapskudde toe. Er ligt een schaap op haar zij met een poot in de lucht. Zou ze weeën hebben?

Geluk

Snel loop ik met mijn al bevroren voetjes naar de rand van het weiland en verken de boel. Het schaap is onrustig en weet nog niet of ze liever staat, of toch niet. Ik denk dat ik geluk heb! En ja hoor, medewerkers van de schaapskooi komen het weiland in om alles in de gaten te houden.

Groepsgesprek

In mijn jaszak voel ik mijn telefoon trillen; er wordt weer van alles ‘besproken’ in de groeps-chat van Rheden.Nieuws. Even niet collega’s, volgens mij heb ik de primeur van de geboorte van het 50e lammetje.

Ik heb geen idee of deze bevalling lang gaat duren. Ik heb de ooi goed in beeld met mijn fotocamera en huppel van mijn ene been op het andere been. Oef wat is het koud…

Jaloezie

Met een beetje jaloezie denk ik terug aan de belevenis van collega Jamie. Hij was getuige van maar liefst vier bevallingen in een uur. Verschil moet er zijn. Ik ben al blij als ik deze mag meemaken.

Druk met de lammetjes

Om de tijd te doden kijk ik toch even op mijn telefoon. Een berichtje van Jamie in ons groepsgesprek en hij zegt over mij; ‘Ze is druk met de lammetjes’. Hoe weet hij dat nou? Ik draai mij om. Drie keer raden wie er achter mij staat.

Kersverse zoon

Al lachend zijn wij beide getuige van de bevalling. Moeders kijkt al snel tevreden en is gelukkig met haar kersverse zoon. Wij mogen haar als eerste feliciteren en gaan meteen op kraambezoek in de stal die is omgebouwd tot ‘kraamafdeling’.

Liefdevol

Herderin Elly vertelt vol enthousiasme over haar werk en laat ons alle pasgeboren lammetjes zien. Liefdevol pakt ze er een op. Wat een goede zorgen!

Lammetje

Lous

 

 

 

 

 

 

 

 

Dossier: Lous
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen