Rheden eet smakelijk; Een rondje Giro

Foto: balise42 via Foter.com CC BY-SA

COLUMN –  Giro of beter pita giros of gyros is natuurlijk een gerecht uit Griekenland (zondag 28-5 14 uur is het 20 graden en regent het in Athene). Deze column verwijst naar de Giro d’Italia, “de mooiste wielerwedstrijd in het mooiste land”.

Met zevenendertighonderd kilometer en vierenveertigduizend hoogtemeters met weer dat kan variëren van sneeuw, regen en verzengende hitte, is de honderdste ronde van Italië met zijn 21 koersdagen in ieder geval zwaarder dan de Tour de France (Parijs 31 graden met kans op een bui).

En welke wielerkoers gaat er over een actieve vulkaan waar op 18 maart dit jaar nog 11 gewonden vielen bij een uitbarsting?

In Milaan is het nu 31 graden en volop zon. Tom Dumoulin won daar vandaag hij deze prachtige wedstrijd. Alle reden om vanavond iets Italiaans op tafel te zetten. Heeft u de frisse Italiaanse salade met sinaasappel en vijgen nog gemaakt? Anders kan deze in de herkansing.
Taartjes met ricotta, citroen en rozemarijn wordt hier als antipasti (voorgerecht) gepresenteerd het kan ook bij een ijsthee of ijskoffie of zelfs als nagerecht. Het is zeker heel zomers.

Stukje vlees? Kalfskoteletjes uit Sardinië inderdaad om uw vingers bij af te likken.

U kunt afsluiten met dit nagerecht: Spritz Italiano.

Uw columnist kookt vandaag overigens uit andere landen: bonensalade uit Mexico en een merkwaardig toetje uit Marokko: olijfolie-ijs met gesuikerde olijven.

Rheden eet smakelijk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen