Natuurwerkdag 2017: Vrijwilligers aan het werk bij het voormalig Zwembad Beekhuizen

VELP – Op zaterdag 4 november organiseerde LandschappenNL voor de 17e keer de Natuurwerkdag. Op de eerste zaterdag van november werken jong en oud aan het behoud en herstel van natuur en landschap.

Voormalig openluchtzwembad Beekhuizen in Velp deed ook mee en heeft een leuke werklocatie aan de Beekhuizenseweg in Velp.

Op meer dan 500 locaties door heel Nederland krijgt het landschap een opknapbeurt. Stichting Landschapsbeheer Gelderland coördineert de Natuurwerkdag in Gelderland voor meer dan 65 locaties!

Openhouden en verschralen van het gebied voor de ringslang

Broedplaats Beekhuizen in Velp is een voormalig openluchtzwembad, omgevormd naar een stukje nieuwe natuur. De oude zwembaden hebben natuurvriendelijke oevers gekregen. Het terrein heeft een vrij open karakter, zodat er voldoende zonplekken voor ringslangen en andere reptielen en amfibieën zijn. De voormalige ligweides van het zwembad, dat gesloten is in 1988, worden verschraald. Tijdens de Natuurwerkdag gingen de vrijwilligers en bewoners aan de slag met het openhouden van het terrein. Dit deden ze door snoeiwerkzaamheden uit te voeren, gras af te voeren en blad naar broedhopen en takkenrillen te brengen. Ook werden er diverse reparatiewerkzaamheden uitgevoerd.

LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met:

Stichting Landschapsbeheer Gelderland en de andere Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland, A Rocha en wordt ondersteund door IVN, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie en de KNNV vereniging voor veldbiologie.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen