‘Leaves are Falling’ door Cindy van der Meer in Kastanjelaan13 te Velp

VELP – Zaterdagavond 29 november 2014 was het dan eindelijk zover! De presentatie van de popsong en de videoclip ‘Leaves are Falling’ van Cindy van der Meer in de prachtige locatie Kastanjelaan13 Lounge & Events in Velp.

Haar gevecht tegen borstkanker, de pijn en onzekerheid en angst die deze periode met zich meebracht heeft Cindy grotendeels verwerkt door haar wens uit te laten komen. Het bedenken en uitvoeren van een eigen geschreven, gezongen en in beeld gebracht nummer. Een speciaal creatief en muzikaal project is met deze presentatie en de documentaire over het project afgerond.
Al voor 19.30 uur kwamen de eerste gasten al binnen, ze wilden met zekerheid op tijd zijn. Tegen 20.00 uur begon het al aardig druk te worden. Cindy heeft zich voor het optreden teruggetrokken in de kleedkamer en deed wat yoga-oefeningen om de spanning af te voeren. “Iedereen aan te raden, dat werkt echt!”, drukte Cindy iedereen naderhand op het hart. De 100 mensen namen plaats in de mooi ingerichte theaterzaal van Kastanjelaan13. Ferenc Hannewijk nam om 20.30 uur plaats achter de prachtig glanzende C6-vleugel van Kastanjelaan13 en direct werd het stil. Het grote presentatiescherm toonde prachtige serene beelden/foto’s met treffende uitspraken, recht uit het hart,  om vast in de juiste stemming te komen. Een intense combinatie met het gevoelige pianospel van Ferenc. Foto’s werden geschoten met de mobiele telefoons. 
yhszk9bko32l7fnrb09u2xpe1
Na het spelen van de soundtrack van Intouchables, speelde Ferenc het intro van ‘Leaves are Falling’. “Ik genoot met volle teugen van zijn pianospel. Toen mocht ik.  Ik had wat voorbereid en steekwoorden opgeschreven. Even onwennig, maar al snel werd ik rustig en kon ik mijn verhaal doen. De kop was eraf!”, aldus een ontspannen tonende Cindy. 
De documentaire over hoe het idee en het nummer tot stand is gekomen en wie haar allemaal geholpen heeft werd op humoristische en lichtvoetige wijze verteld door Cindy. Het publiek genoot intens van haar. Dat was te merken. Het was muisstil. “Wat heb ik genoten. Ik kon mooi even rondkijken wie er allemaal waren. Gek om jezelf op zo’n groot scherm terug te zien. Maar ook weer zo fijn dat ik nu eindelijk kon laten zien waar ik 1,5 jaar mee bezig ben geweest”, lachte Cindy. De puzzelstukjes vielen in elkaar voor de mensen die dichtbij staan. Cindy vertelde dat zij haar verhalen steeds aanhoorden, maar het nog vrij vaag vonden. De documentaire heeft ze zelf samengesteld door van de opnames tijdens het project één geheel te maken. “Ivo Voragen heeft mij gefilmd. Hij zorgde dat ik mij helemaal op mijn gemak voelde en mijn verhaal kon vertellen. In de documentaire wisselen beelden waarop ik mijn verhaal vertel en beelden van de productie van de clip en de opnames in de studio zich af.” 
En daarna was het zover! Cindy zong haar song live met de prachtige begeleiding van Ferenc. Na het gevoelige nummer was de ontlading groot. Het enorme applaus en de staande ovatie liet de zangeres groeien tot op de grote hoogte! Trots lachte ze breeduit. Ze bedankte de mensen die haar hebben gebracht tot het eindresultaat die als afsluiting werd getoond. De videoclip ‘onder’ haar song. “Vooral mijn vader was erg geëmotioneerd toen ik hem een roos bracht. Maar daarna werd er ook weer gelachen en gejuicht toen de foto van Wende Snijders (met wie alles begon), Thijs Lodewijk (bassist van Wende) en een stralende ”ik” te zien was.” 
‘Leaves are Falling’ 
Nasleep van de avond
Wat een emoties, maar vooral warme sfeer heerste er in Kastanjelaan13 Lounge & Events tijdens de avond. Na afloop van de clip stonden mensen in de rij om Cindy een bloemetje, cadeautje en/of knuffel te geven. Ze kwam de theaterzaal niet meer uit, omdat de rij zich bleef vormen en iedereen iets tegen haar wilde zeggen. Een overweldigende golf van positieve reacties overspoelde haar.
“Hoe het mensen geraakt heeft. Hoe krachtig ze me vonden. Mijn oom, die mij niet terug kende, omdat ik daar zo krachtig en ontspannen voor de groep stond. En dat terwijl ik vroeger zo’n verlegen meisje was. Iemand bedankte me dat ik het met hen gevierd had. Ja, dat was het ook, vieren van het leven, vieren dat ik mijn manier had gevonden om iets positiefs te doen met datgene wat me was overkomen.”
In de week erna zochten mensen die Cindy helemaal niet kenden haar op via Facebook. Velen gaven aan dat ze van te voren niet wisten wat ze konden verwachten. Zou het dramatisch worden, misschien te heftig? Maar ondanks het beladen onderwerp, kanker, kreeg ze van veel mensen terug dat het een mooie, krachtige, positieve avond was en ze met een heel prettig en warm gevoel weggingen. De sfeer in de lounge van Kastanjelaan13 was warm. Mensen konden daar rustig met elkaar napraten en ervaringen uitwisselen. “Mijn man, Victor Smeets, had heerlijke zoete hapjes gemaakt, waardoor het echt is gegaan zoals ik het had bedacht. Persoonlijk en sfeervol. Er was stof om over na te denken. Sommigen gaven aan dat ze nu weer wisten waar het leven over gaat, en dat ik die boodschap zo duidelijk had overgebracht”, zei Cindy met een stralende lach. 
Sommigen kwamen van ver; Den Haag, Drenthe, Brabant, Twente. Er waren vrienden die ze al drie jaar of zelfs nog langer niet gezien had. Voor Cindy, alle bezoekers, maar ook voor iedereen die meegeholpen heeft, was het een zeer geslaagde avond.
lzn1ro3wonnjvqrja673usl8u
“Ik ben trots op wat ik heb gedaan! Uit de reacties weet ik dat mijn verhaal is overgekomen. En ik hoop hiermee andere mensen te kunnen motiveren en inspireren hun hart te volgen en te leven in het moment. Want het is niet wat je overkomt wat je leven vormt, maar hoe je ermee omgaat.” En nu nog stromen de mails, telefoontjes, appjes, smsjes en brieven bij Cindy binnen. Ze is drukker dan ooit tevoren. 
(Foto’s: Kreutzer Fotografie (www.kreutzer-fotografie.nl))
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen