Aanhouding voor autodiefstal met geweld en brandstichting

Foto:

RHEDEN/WAGENINGEN – De politie heeft op dinsdagochtend 15 juli rond 05.30 uur twee jongens aangehouden, zij worden verdacht van diefstal met geweld van een auto op 14 juli in Wageningen en het in brand steken van deze auto op de snelweg A348 bij Rheden.

De brandweer was snel ter plaatse en heeft de brand kunnen blussen. Getuigen zagen de twee in de buurt van de auto lopen. De twee, een 18-jarige jongen uit Maarsbergen en een 16-jarige jongen uit Utrecht, werden na een korte zoektocht op de Groenestraat in Rheden aangehouden en meegenomen naar het bureau.
Diefstal met geweld
De bewuste auto werd op dinsdagavond 14 juli rond 20.50 uur gestolen vanaf het Olympiaplein in Wageningen. De eigenaar, een 78-jarige man uit Wageningen, zat in zijn auto en wilde wegrijden, maar werd tegengehouden door twee jongens. Deze wilden dat het slachtoffer uitstapte, dit werd kracht bijgezet door een aantal stompen. Daarop werd de man uit de auto gesleept, waarop de twee in de auto stapten en wegreden.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen