Thema avond Velp: seksuele gezondheid en relationele weerbaarheid

Activiteit van GGD Gelderland-Midden en Jongerenwerk. Het gaat om een thema-avond op het gebied van seksuele gezondheid en relationele weerbaarheid.

Doel en betrokken partijen
De actie vanuit de GGD en het jongerenwerk heeft het doel om de kennis en vaardigheden op het gebied van seksuele gezondheid en relationele weerbaarheid van jongeren uit de wijken rondom de jongerencentra te verbeteren. Jongerenwerk Radar in Uitvoering organiseert de avonden en de GGD levert inhoudelijke ondersteuning. Op elke thema avond zijn twee GGD medewerkers aanwezig zijn om met jongeren het gesprek aan te gaan en hen te informeren. De avonden worden mogelijk gemaakt door de ondersteuning vanuit gemeente Rheden.
 
Aanpak
Op de avond komt een soort markt met vier thema’s. Dit houdt in dat er vier onderwerpen behandeld worden: Soa’s en condoomgebruik, anticonceptie, wensen en grenzen en een discussie over normen en waarden rondom seksualiteit en relaties. Jongeren kunnen die avond elk thema langsgaan om informatie te krijgen, opdrachtjes te doen en vragen te stellen. Nadat ze vier onderwerpen hebben gehad krijgen ze gadgets als beloning voor hun inzet.  
 
Promotie
Deze thema-avond zal op verschillende plekken gepromoot worden. Dit zal worden gedaan op scholen, sportverenigingen en natuurlijk het jongerencentrum. Daarnaast komt er een actie ‘bring your friend’ waarbij jongeren worden aangemoedigd om een vriend(in) mee te nemen, met als beloning hiervoor een extra gadget. 
 
Informatie:
Vrijdag 6 december van 19:30-21:30 uur; Jongerencentrum The Maxx, Heeckerensstraat 201, Velp.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen