Muziekkring De Veluwse Cantorij zingt in Dorpskerk Rheden

RHEDEN – Op zondagmiddag 24 november a.s., om 15.30 uur, zal het tweede concert in de serie winterconcerten van het seizoen 2013 – 2014 door de Muziekkring De Veluwse Cantorij uit Apeldoorn  worden verzorgd.

Muziekkring De Veluwse Cantorij (opgericht in 1971) is een kamerkoor van circa 24 personen dat een breed repertoire tot uitvoering brengt. Muziek van diverse tijden en stijlen, van renaissance tot hedendaags, wordt met veel plezier in zorgvuldig gekozen programma’s uitgevoerd op het hoogst mogelijke niveau. Naast a capella concerten zijn er regelmatig uitvoeringen waaraan instrumentale ensembles en/of solisten meewerken.
In het concertprogramma vooral stukken waarvan de teksten geschreven zijn door vooraanstaande en ”toonaangevende” dichters.  Zang combineert altijd twee expressievormen: muziek en tekst, en de poëzie van de stukken geeft het programma een extra dimensie. Een tweede kenmerk van dit programma is dat de teksten betrekking hebben op de Hemel, en op de Aarde. 
Gestart wordt met de Funeral sentences for Quoeen Mary van Henry Purcell. Daarna horen we o.a. composities van Herman Stategier en Alphons Diepenbrock. Afgesloten wordt met de Hymn to St. Cecilia van de bekende componist Benjamin Britten. Aan het concert wordt solistisch medewerking verleend door Mies Jansen, sopraan, Cor Scheltinga, tenor en Wilbert Berendsen, orgel. De Veluwse Cantorij zal tijdens het concert onder leiding staan van Thea Endedijk.
Meer informatie over dit concert en het programma is te vinden op de website www.groepx.nl. De toegang tot dit concert is vrij, er wordt wel een collecte gehouden.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen