Fanfarekorps Excelsior verzorgt open repetitie 

DE STEEG – Maandagavond 9 december verzorgt het jubilerende fanfarekorps Excelsior een open repetitie in de Hoofdstraatkerk van De Steeg. Het korps is het oudste fanfarekorps van de gemeente en viert dit jaar zijn 120 jarig bestaan. 

Op 9 december wil men jong en oud graag in de gelegenheid stellen kennis te maken met fanfare muziek en met de instrumenten die daarbij worden gebruikt. Geheel vrijblijvend kan men kennismaken met deze instrumenten en ze desgewenst beproeven. 
Aanvang 19.30 uur en sluiting rond 20.45 uur. De kerk is vanaf 19.15 uur geopend. Na afloop wordt een vrije gift gevraagd voor de bestrijding van de onkosten. De avond wordt mede aangeboden door de stichting Behoud religieus erfgoed De Steeg.
 
Behoud van uniek pand uit 1928
Het kerkgebouw aan de Hoofdstraat wordt, als het aan de Stichting ligt, een ontmoetingsplaats voor alle inwoners van de gemeente Rheden. Ook belangstellenden uit de regio zijn van harte welkom. 
Voor meer informatie kijk op: www.kerkopsteeg.nl
Veel muzikanten van Excelsior wonen in De Steeg en Ellecom. Daarom is het goed de
repetitieavond eens te verplaatsen naar De Steeg. De Hoofdstraatkerk is daarvoor een
mooie locatie omdat klank en klankkleur weer helemaal afwijken van die in de gebruikelijke
repetitieruimte in Ellecom. De gastgever is de Stichting Kerkopsteeg die in deze de
samenwerking zocht met Excelsior.
Excelsior voor De Steeg en Ellecom
De jarige vereniging heeft brede steun in de dorpen Ellecom en De Steeg; veel van haar leden komen ook  uit de dorpen zelf, of zijn geboren in Ellecom of De Steeg. Excelsior is altijd vertegenwoordigd bij belangrijke gebeurtenissen in het dorp; het is één van de weinige korpsen die nog op de weg marcheren en musiceren. Het fanfareorkest is het oudste orkest in de gemeente Rheden.
Meer info over Excelsior via www.muziekvereniging-excelsior.nl
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen