Sprang film: Five broken camera’s 

VELP – De film Five broken camera’s uit 2011 is een indringend en persoonlijk portret van een Palestijns dorp in verzet tegen de oprukkende Joodse nederzettingen, gedurende een aantal jaren vastgelegd door een inwoner.

De Palestijnse boer Emad Burnat kreeg in 2005 een camera om de geboorte van zijn vierde zoon te filmen. Met die eerste camera filmde hij ook hoe bulldozers zijn olijfbomen uit de grond trokken en hoe de beruchte scheidingsmuur op zijn land werd gebouwd. 
Het verzet van de Palestijnen groeit, de strijd wordt grimmiger, mensen worden gearresteerd en er vallen doden in het dorp. Emad blijft alles filmen, ondanks de smeekbeden van zijn vrouw die bang is voor represailles. Op zes jaar tijd gebruikt hij vijf videocamera’s, waarbij elke camera een tijdsperiode tekent. Op deze manier maakt hij een erg indringende documentaire over het lot van de Palestijnen.
Five Broken Cameras won de World Cinema Directing Award in de categorie documentaire en won tijdens het afgelopen IDFA zowel de Audience Award als de Special Jury Prize.
Woensdagavond 16 oktober 2013 om 19.30 uur tot circa 22.00 uur; NPB gebouw, Dr. Fabiusstraat te Velp; kosten 6 euro p.p., inclusief koffie of thee, betalen aan de zaal
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen