AFGELAST: Jolien Janzing: De meester, een victoriaans drama

VELP – Van september 2013 tot mei 2014 organiseert Boekhandel Jansen & De Feijter uit Velp activiteiten die verband houden met cultuur, literatuur en muziek.

In 1842 gaat de zesentwintigjarige Charlotte Brontë samen met haar jongere zus Emily naar Brussel om daar les te geven. Emily kan er niet aarden en keert terug naar Haworth. Charlotte blijft een stuk langer. De belangrijkste reden is dat zij verliefd is geworden op Constantin Heger, hoofddocent op het pensionaat én de echtgenoot van de directrice. Wat er precies gebeurde, is nooit helemaal duidelijk geworden, maar uit brieven blijkt dat haar gevoelens zeer heftig moeten zijn geweest. 
Het inspireerde Charlotte bij terugkomst in Engeland tot het schrijven van The Professor. Jolien Janzing weet in háár roman, waarvan de titel ongetwijfeld verwijst naar The Professor, een zeer geloofwaardige draai aan deze geschiedenis te geven. De steeds heviger wordende verliefde gevoelens van Charlotte voor Constantin worden zorgvuldig opgebouwd, tegen een prachtig, zeer beeldrijk historisch decor dat een goed tijdsbeeld geeft van het dagelijks leven van de negentiende eeuw en een zeer levendig beeld van Brussel.
Jolien Janzing (1964), ging na school de journalistiek in. Ze schreef o.a. voor Avenue en Humo. Veel van haar coverstory’s vonden hun weg naar De Nieuwe Revu, Het Parool en HP/DeTijd. Ook schreef Janzing reisverhalen. In 2008 verscheen haar eerste roman Grammatica van een obsessie. Haar tweede roman De meester werd met veel lof ontvangen.
Donderdag 5 september – aanvang 20.00 uur – Jansen & de Feijter – entree € 7,50
Kijk voor meer activiteiten in de agenda of check: www.eenpassievoorboeken.nl

Op de hoogte
blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik
HIER en druk op
“Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via
@HetRhedenNieuws

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de
nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen